Μάλλον οι δύο τροχοί της RSV4 δεν ήταν αρκετοί για τον κινητήρα των 1000cc της Aprilia, έτσι βρήκε ακόμη έναν δρόμο για την πίστα, μέσα σε ένα… μονοθέσιο α λα Formula 1!

Στο περίπου δηλαδή, καθώς μιλάμε για το ιταλικό πρωτάθλημα Formula Χ, όπου στο πλαίσιο της κατηγορίας G1 υπάρχει και το αντίστοιχο μονοθέσιο της Griiip. Ενδιαφέρον σε αυτό το αγωνιστικής φύσης πάντρεμα έχει η τοποθέτηση του κινητήρα κατά μήκος του μονοθεσίου και όχι κάθετα, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη χωροταξία για μετάδοση και διαφορικό. Στα πολύ ενδιαφέροντα αριθμητικά δεδομένα δεν είναι οι 201 ίπποι που αποδίδει ο κινητήρας της Aprilia, αλλά τα μόλις 390 (!) κιλά συνολικού βάρους, μαζί με τα 28 λίτρα καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Griiip ισχυρίζεται πως κύριος στόχος είναι να κάνει το άθλημα προσιτό, καθώς το μονοθέσιο τιμάται στα 52.900 ευρώ. Σίγουρα ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για καθαρόαιμο entry-level όχημα για τον κόσμο της Formula, ακόμα κι αν δεν είναι… ένα. Το καλό όμως είναι πως το έχουν πάρει τόσο ζεστά, ώστε να έχουν μια πρόταση ολοκληρωμένη σε τομείς όπως η αεροδυναμική και η τηλεμετρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο οδηγός έχει όλο τον κόσμο της εξέλιξης μπροστά του, ενώ σύντομα, σύμφωνα με τους Ιταλούς, ένας «οδηγός» επαυξημένης πραγματικότητας θα είναι έτοιμος να μπλέξει την πραγματικότητα με τα ψηφιακά δεδομένα της εποχής, δίνοντας τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων, στησίματος του μονοθεσίου κτλ. Τέλος, αν όλα αυτά ακούγονται πολλά και ακριβά, υπάρχει η λύση του test drive, έναντι αντιτίμου φυσικά, ενώ αν και αυτό είναι επίφοβο, υπάρχει και ο σαφώς ασφαλέστερος εξομοιωτής εικονικής πραγματικότητας, που μπορεί να δώσει στον υποψήφιο οδηγό σχεδόν στο έπακρο μια πρόγευση αγώνα.

Δείτε και μερικά βίντεο για να καταλάβετε και από τον ήχο πόση συγκίνηση μπορεί να δώσει το G1.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης