Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Υπάρχουν εκείνοι οι κατασκευαστές οι οποίοι κατασκευάζουν μικρά ηλεκτρικά scooter αστικής μετακίνησηςH πρώτη έκδοση του i300 θα είναι full carbon με την τιμή να φτάνει τα 9.260€! τα οποία έχουν στόχο να μεταφέρουν οικονομικά και «πράσινα» τους αναβάτες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι οι οποίοι έχουν στόχο ακόμα και τις αστικές μετακινήσεις να τις μετατρέψουν σε μια πολύ συναρπαστική διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανική Zapp Electric Vehicles δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά με την παρουσίαση του i300 έγινε παγκοσμίως διάσημη. Ο λόγος είναι ότι το πρωτοποριακό της scooter έχει επιδόσεις supersport μοτοσικλέτας με μεγάλη ισχύ και ροπή ικανή να επιταχύνει τρομακτικά το δίκυκλο. Σχεδιαστικά το scooter έχει ιδιαίτερη σπορ δομή με κορυφαία υλικά, και δυναμικές γωνίες. Ξεχωρίζουν το μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω, η επίπεδη μάσκα εμπρός με τον διακριτικό προβολέα και η μονή σέλα για τον οδηγό.

Αποσπώμενη μπαταρία 6 κιλών με δερμάτινο χερούλι!

Ο ηλεκτροκινητήρας του Zapp είναι τεχνολογίας IPM και αποδίδει 587Nm ροπής και 18,7 ίππους χαρίζοντας εκρηκτικές επιταχύνσεις στο scooter. Τα 0-50Km/h έρχονται σε 2,2 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-100Km/h τα φτάνει σε μόλις 4,8 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 120Km/h λόγω νομοθεσίας. Το βάρος του scooter είναι μόλις 92 κιλά χωρίς τις μπαταρίες, οι οποίες είναι δύο και ζυγίζουν 6 κιλά η κάθε μία. Η αυτονομία φτάνει τα 60 χιλιόμετρα ενώ για τη φόρτιση απαιτούνται 40 λεπτά σε οικιακή πρίζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φουτουριστικό και πολύ αθλητικό το βρετανικό scooter.

Οι αναρτήσεις του i300 αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης και επαναφοράς. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο εμπρός με 4πίστονη δαγκάνα και έναν δίσκο πίσω με ABS. Το scooter της Zapp είναι ήδη διαθέσιμο στην Μεγάλη Βρετανία με τιμή που αρχίζει από τα 6.660€.

Ψηφιακή οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης