Φωτογραφίες του Ηλία Ντέβελι

Αγώνες υπάρχουν πολλοί, το Motorally του Μ.Ο.Θ. είναι όμως ένα! Και ΔΕΝ είναι αγώνας, αλλά ένα περιηγητικό μοτοπαιχνίδι. Μία διασκεδαστική απόδραση με μοτοσυκλέτες κάθε είδους, που ο κάθε αναβάτης τη ζει με το δικό του τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 31η εκδοχή του Motorally διεξήχθη στο Στρατώνι της Χαλκιδικής και ήταν πολύ ανανεωμένη. Νέος προορισμός, νέα παιχνίδια, νέες δοκιμασίες, νέα προσέγγιση. Στήθηκε με μεράκι και αυτό εξαργυρώθηκε από τις αυξημένες συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 80. Η εκκίνηση έγινε κλασικά από τις εγκαταστάσεις του Μ.Ο.Θ. (Μοτοσυκλετιστικός όμιλος Θεσσαλονίκης) Σάββατο μεσημέρι και οι αναβάτες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο διαδρομές των περίπου 125 χιλιομέτρων. Μια χωμάτινη για endurο, on-off και atv και μια ασφάλτινη. Και οι δυο περνούσαν μέσα από καταπράσινες ορεινές διαδρομές ενώ οι συμμετέχοντες έπρεπε να παίξουν πέντε νέα μοτοπαιχνίδια σε ισάριθμα Σ.Ε.Δ .

Η βαθμολογία που θα αποκόμιζαν από τα παιχνίδια αυτά, θα όριζε και τους νικητές του Motorally. Υπήρχαν 4 κατηγορίες, χωμάτινη, ασφάλτινη, ATV, διπλοί (με συνεπιβάτη) και ο τερματισμός έγινε στο Στρατώνι, συγκεκριμένα  στο beach bar Paraty. Και έπρεπε όλοι να φτάσουν το αργότερο μέχρι της 19:00 για να θεωρηθεί έγκυρη η βαθμολογία του συμμετέχοντα. Ο καθένας μπορούσε να ζήσει το Motorally με το δικό του τρόπο. Οι καθαρόαιμοι εντουράδες απόλαυσαν την ενδιαφέρουσα χωμάτινη διαδρομή με το δικό τους ρυθμό όπως και όσοι συμμετείχαν με τετράροδα ATV. Περισσότερο όμως χάρηκαν την εκτός δρόμου διαδρομή οι αναβάτες με on/off. Αξίζει να πούμε ότι τη χωμάτινη διαδρομή επέλεξαν ένα Honda X-ADV και ένα Yamaha Tracer, που οι αναβάτες τους εντυπωσίασαν με τις ικανότητες και την επιμονή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που αποδείχθηκε υπερόπλο στα χέρια του πολυπρωταθλητή Enduro Μανώλη Νανάκου ήταν το KTM 1090 Adventure R. Παρά το ότι υπήρχε και συνεπιβάτης, το δικύλινδρο ΚΤΜ πέρασε από παντού με απίστευτο ρυθμό και «τρόμαζε» τους χομπίστες με τα καθαρόαιμα όταν τους προσπερνούσε! Ακόμη και αυτοί που ακολούθησαν την ασφάλτινη διαδρομή διασκέδασαν και έζησαν τη μοναδική αίσθηση την προσιτής περιπέτειας ή απόδρασης στις εναλλακτικές διαδρομές που προσέφερε η εκδήλωση. Δεν χρειάζεται όμως περιττή φλυαρία. Οι φωτογραφίες θα σας μεταφέρουν περισσότερα για το μοναδικό κλίμα αυτού του Σαββατοκύριακου και είναι ικανές να σας κάνουν να σκεφτείτε σοβαρά τη συμμετοχή σας στο επόμενο.

Ο πίνακας των νικητών ανά κατηγορία προέκυψε από τη βαθμολογία των μοτοπαιχνιδιών που επέλεξαν όσοι ασχολήθηκαν με το οργανωτικό κομμάτι του event. Άντε και του χρόνου!

Πηγή motorsite.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης