Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Oι αναβάτες της Husqvarna ακόμα πιο ψηλά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 15:23
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross: Oι αναβάτες της Husqvarna ακόμα πιο ψηλά

Φωτογραφίες: CP Productions

Το αθλητικό σωματείο ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. διοργάνωσε εξαιρετικά για μια ακόμα χρονιά έναν αγώνα στην πίστα των Δουνέικων της εταιρείας Κεραμοποιία Παναγιωτόπουλος. Οι αναβάτες της Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των μοτοσυκλετών τους και της πολύ καλά προετοιμασμένης πίστας κατάφεραν να ξεχωρίσουν και στον 5ο αγώνα του Πρωταθλήματος, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει φέτος.

Ο Αλέξης Γεωργαντάς με μεγάλη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα οδήγησε σε έναν ακόμη αγώνα την άψογη FC 250 στην κορυφή της κατηγορίας MX2. Κέρδισε και στα δύο σκέλη κατακτώντας την τρίτη φετινή του νίκη στο Πρωτάθλημα. Πλέον θεωρείται ο Πρωταθλητής της κατηγορίας, καθώς η διαφορά του από το δεύτερο είναι 45 βαθμοί. Στον τελευταίο αγώνα στη Μεγαλόπολη αναμένεται να «σφραγίσει» τον τίτλο, που θα είναι και ο πρώτος στην καριέρα του.

Ο Άρης Τσαρνάς, με σταθερή απόδοση και δείχνοντας μεγάλη συνέπεια από αγώνα σε αγώνα, είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας MX1. Στην πίστα των Δουνέικων κατετάγη συνολικά δεύτερος με όπλο του την κορυφαία FC 450. Στο Α΄ σκέλος είδε τέταρτος την καρό σημαία του τερματισμού, όμως επέστρεψε δριμύτερος στο Β΄ και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Άρης είναι πλέον τρίτος στη βαθμολογία της ΜΧ1, 13 βαθμούς μπροστά από τον τέταρτο και 15 πίσω από το δεύτερο.

#21 Αλέξης Γεωργαντάς – Husqvarna FC 250: “Ακόμα ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο τελείωσε με τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν και αγωνίστηκα τραυματισμένος, κατάφερα να κερδίσω και στα δύο σκέλη. Υπήρχε έντονος συναγωνισμός, οι χρόνοι ήταν πολύ χαμηλοί και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες στο Α΄ σκέλος. Στο Β΄ σκέλος όλα έγιναν πιο εύκολα, αφού κατάφερα να πάρω την εκκίνηση.”

#91 Άρης Τσαρνάς – Husqvarna FC 450: “Στο Α΄ σκέλος έκανα καλή εκκίνηση. Ένα πρόβλημα με το πίσω φρένο δεν μου επέτρεψε να διεκδικήσω κάτι περισσότερο από την τέταρτη θέση. Στο B’ σκέλος η μοτοσυκλέτα έδειξε την ανωτερότητα της. Αν και πραγματοποίησα μέτρια εκκίνηση, στη συνέχεια αναρριχήθηκα μέχρι τη δεύτερη θέση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση στο σύνολο και στη Μεγαλόπολη θα προσπαθήσω για το καλύτερο.”

Η Husqvarna Motul Michelin Acerbis Team ανανεώνει το αγωνιστικό της ραντεβού για τον έκτο και τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross που είναι προγραμματισμένος να γίνει στην πίστα της Μεγαλόπολης στις 8 και 9 Ιουνίου.

ΣΣ. Οι αναφορές που γίνονται στους αγώνες του πρωταθλήματος ΜΧ και Enduro βασίζονται σε δελτία τύπου των εταιριών, καθόσον η Ομοσπονδία (ΑΜΟΤΟΕ) συνεχίζει να αδιαφορεί για την ενημέρωση του ειδικού τύπου και ευρύτερα του κοινού

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 15:23