του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανική Zapp θέλει να επαναπροσδιορίσει το κομμάτι της ηλεκτροκίνησης με δύο τροχούς, όπως χαρακτηριστικά αυτοπροσδιορίζεται η ίδια, και η δημιουργία του i300 δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, τουλάχιστον ως προς τον σχεδιασμό.

Η αρχιτεκτονική του σκούτερ είναι λιτή και συγχρόνως ιδιαίτερη, ως προς τον τρόπο που μετατρέπει σε δυναμικές γραμμές τα πλαστικά, που έχουν να καλύψουν ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα και δύο μικρές και στυλάτες μπαταρίες, που η κάθε μια ζυγίζει μόλις 6 κιλά και μεταφέρεται εύκολα για φόρτιση. Η κεντρική γραμμή σχηματίζει το γράμμα “Ζ” και η λιτότητα της κατασκευής δίνει χαμηλό βάρος και άρα καλύτερες επιδόσεις. Πέρα από αυτό αυτή η λιτότητα στη χρήση υλικών – τα οποία είναι ανακυκλώσιμα – βοηθάει στο να είναι το i300 συμβατό με την ανάγκη για βιωσιμότητα, κάτι στο οποίο προσβλέπουν όλες οι εταιρίες πια, στον τομέα της παραγωγής των οχημάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μπαταρία είναι κομψή και μόλις 6 κιλά!

Η Zapp Electric Vehicles Limited, όχι μόνο δημιούργησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μορφή με το i300, αλλά πρωτοπορεί και στον τρόπο πώλησής του που γίνεται κατευθείαν στον πελάτη, χωρίς καταστήματα πώλησης και αντιπροσώπους. Το παραγγέλνεις και στο στέλνουν στο σπίτι με έναν “Zapper” που το ελέγχει, κάνει το απαραίτητο σέρβις (σχεδόν τίποτε στα ηλεκτρικά) και σου δίνει όλη την απαραίτητη υποστήριξη στη διάρκεια ζωής του σκούτερ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης