Ανακαλούνται τα υβριδικά Toyota Prius και C-HR στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, 18:19
Ανακαλούνται τα υβριδικά Toyota Prius και C-HR στην Ελλάδα

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων Prius και C-HR εκτελεί η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E., σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά σε 1.349 οχήματα, παραγωγής από τον Ιούλιο 2015 έως τον Μάιο 2018. Στα εν λόγω οχήματα η καλωδίωση του κινητήρα είναι συνδεδεμένη με την μονάδα ισχύος του υβριδικού συστήματος. Στο σημείο της σύνδεσης υπάρχει ένα κάλυμμα. Λόγω συγκεκριμένης προσέγγισης στην διαδικασία της συναρμολόγησης, ένα μέρος της καλωδίωσης δύναται να έρχεται σε επαφή με το κάλυμμα. Αν υπάρξει εναπόθεση σκόνης στην καλωδίωση ή το κάλυμμα, και λόγω των δονήσεων από τν χρήση του οχήματος, υπάρχει ενδεχόμενο η μόνωση της καλωδίωσης να φθαρεί, με αποτέλεσμα την πιθανότητα βραχυκυκλώματος. Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες αυξημένου ρίσκου για εκδήλωση φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση της καλωδίωσης του κινητήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09:00πμ έως 05:00μμ).

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, 18:34