Διακρίθηκε στον τομέα της ασφάλειας το SsangYong Tivoli

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015, 13:37
Διακρίθηκε στον τομέα της ασφάλειας το SsangYong Tivoli

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


To Tivoli είναι το νέο μέλος της οικογένειας SsangYong και διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά. Όπως μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τις φωτογραφίες του μοντέλου, η σχεδίαση δεν θυμίζει τα παλιά To SsangYong Tivoli διατίθεται με κινητήρα βενζίνης 1.6 και τιμή 15.120 ευρώ αυτοκίνητα της κορεατικής φίρμας η οποία στέλνει με το Tivoli το μήνυμα ότι επανέρχεται στο προσκήνιο.

Πέρα όμως από την σχεδίαση, που είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ευρωπαίους αγοραστές, το Tivoli κατάφερε να αποσπάσει κορυφαία βαθμολογία στα crash test που πραγματοποίησε έκανε ο KNAP (Οργανισμός Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Κορέας). Στα τεστ αξιολόγησης πήραν μέρος πέντε μοντέλα, παραγωγής 2015, που κρίθηκαν στους τομείς της ασφάλειας κατά την πρόσκρουση, της προστασίας των επιβατών, της οδηγικής συμπεριφοράς και της ικανότητας αποφυγής ατυχήματος.

To SsangYong Tivoli διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά...

Κορυφαία βαθμολογία
Σε αυτές τις δοκιμασίες το SsangYong Tivoli απέσπασε 91,9/100 πόντους. Ειδικότερα, το νέο compact SUV κέρδισε τους περισσότερους πόντους από τα 5 οχήματα που αξιολογήθηκαν στις δοκιμές πρόσκρουσης, με 65,8 / 100 πόντους. Αυτή είναι και η υψηλότερη βαθμολογία που έχει ποτέ κερδίζει όχημα της κατηγορίας ελεύθερου χρόνου, από το 2013, οπότε και έχει θεσπιστεί η συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης.

Το κορεατικό μοντέλο εφοδιάζεται μέχρι και με 7 αερόσακους, ενώ διαθέτει ESP (σύστημα ευστάθειας), ARP (σύστημα ενεργής προστασίας ανατροπής), BAS (σύστημα ενίσχυσης πέδησης και HSA (σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην ανηφόρα).Όλοι οι αγοραστές καινούργιων αυτοκινήτων δίνουν έμφαση στην ασφάλεια
Το Tivoli εφοδιάζεται μέχρι και 7 αερόσακους

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015, 13:40