Από την 1η Ιανουαρίου του 2021 οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν Το 2021 ήρθε με δωρεάν στάθμευση για ηλεκτρικά οχήματαδωρεάν σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης όλων των Δήμων τα οχήματά τους.

Η Κυβέρνηση έβαλε σε εφαρμογή με την καινούρια χρονιά τον νέο νόμο (N.4710/2020) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος δίνει ακόμα ένα κίνητρο στους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτου να κοιτάξουν προς την “ηλεκτρική” πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά τα κίνητρα για να αποκτήσεις ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο..
 

Και υβριδικά με χαμηλούς ρύπους με ειδικό σήμα

Μέσω του www.gov.gr μπορούν οι πολίτες να υποβάλλουν την αίτησή τους για να λάβουν το ειδικό σήμα με το οποίο θα μπορούν να σταθμεύσουν στο κέντρο της Αθήνας και φυσικά στο κέντρο κάθε πόλης της Ελλάδας που έχει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης δωρεάν. Δικαιούχοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ή ηλεκτρικά υβριδικά οχήματα εξωτερικής φόρτισης με εκπομπές ρύπων μικρότερες των 50 γρ CO2/χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Σήμα Στάθμευσης Ηλεκτρικών Οχημάτων και μέσω των κωδικών στο Taxis ο πολίτης θα εκτυπώσει το σήμα του το οποίο θα πρέπει να το έχει στο όχημά του. Η Δημοτική Αστυνομία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εγκυρότητας του ειδικού σήματος, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει σήμα θα βεβαιώνεται παράβαση για παράνομη στάθμευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το 2021 το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της KIA

Πόσα αυτοκίνητα πούλησε η Tesla το 2020;

Δίκτυο 5G και υπηρεσία Alexa για το ηλεκτρικό Fiat 500

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης