Εξελίξεις στην υπόθεση του Pony - Τι δήλωσε στη zougla o πρόεδρος της Namco

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 14:00
Εξελίξεις στην υπόθεση του Pony - Τι δήλωσε στη zougla o πρόεδρος της Namco

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Με το ελληνικό Pony, το αυτοκίνητο που άλλαξε την ιστορία του κλάδου και ελπίζουμε να το δούμε και πάλι στους δρόμους στην σύγχρονή του μορφή, έχουμε ασχοληθεί εκτενώς. Πολλά ρεπορτάζ, επίσκεψη στο εργοστάσιο που φτιαχνόταν πριν από δεκαετίες, συνεντεύξεις του προέδρου κ. Η έναρξη της παραγωγής του ελληνικού Pony καθυστερεί γιατί δεν δίνεται η έγκριση τύπου που απαιτείται για να μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμοΚοντογούρη και θέματα που ενδιαφέρουν κάθε Έλληνα με την ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσουμε και πάλι να λειτουργήσουμε την «δική» μας αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μεγάλο πρόβλημα και εκεί που οφείλεται η καθυστέρηση έναρξης της παραγωγής της νέας γενιάς βρίσκεται στην έγκριση τύπου (homologation) που πρέπει να δοθεί από ειδική επιτροπή. Να σημειώσουμε πως την έγκριση αυτή θα πρέπει να έχουν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Την περίφημη λοιπόν έγκριση τύπου πρέπει να δώσει το ΕΒΕΤΑΜ (το Ελληνικό πολυκλαδικό πολύ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης) προκειμένου να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά η δημιουργία και ανακατασκευή του εργοστασίου και αμέσως μετά να αρχίσει η παραγωγή του Pony.

Ακούστε τις δηλώσεις του Πέτρου Κοντογούρη και τις τελευταίες εξελίξης στην υπόθεση του PONY


Συναντήσεις στην Αθήνα
Για το θέμα αυτό, που βάζει εδώ και μήνες φρένο στην έναρξη της παραγωγής του Pony, επισκέφτηκαν σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης και την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης ο πρόεδρος της εταιρείας Namco, Πέτρος Κοντογούρης και ο γενικός διευθυντής Νικόλαος Ρούσσης. Τα δύο στελέχη της Namco, Η Namco έχει καταθέσει όλο το φάκελο αλλά περιμένει. Σήμερα έγιναν συναντήσεις με Κυβερνητικά στελέχη για να βρεθεί άμεσα λύση σε συζήτησαν με ανθρώπους της Κυβέρνησης με σκοπό να βρουν λύση έτσι ώστε να «ξεκλειδώσουν» το θέμα που τους απασχολεί...

Ωστόσο όπως θα ακούσετε και από τις δηλώσεις του Πέτρου Κοντογούρη στο zougla.gr, ενδέχεται να καταργηθεί η ΕΒΕΤΑΜ γεγονός που ίσως δημιουργήσει περεταίρω προβληματισμό. Ο ίδιος πάντως φάνηκε ενθουσιασμένος από τις συναντήσεις καθώς πιστεύει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη νέα Κυβέρνηση για να βρεθεί άμεσα λύση.

Το σημερινό θέμα δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά οι τελευταίες εξελίξεις στην περιβόητη και πολυσυζητημένη υπόθεση της επανέναρξης παραγωγής του θρυλικού Pony.

Διαβάστε επίσης: Μπήκαμε στο εργοστάσιο του θρυλικού PONY

 

Πέτρος Κοντογούρης (δεξιά) και Νικόλαος Ρούσσης βρίσκονται στην Αθήνα για να συζητήσουν και να ξεμπλέξουν το θέμα με την έγκριση τύπου...
 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 14:04