Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί σήμερα να μην έχουμε ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία όμως στο παρελθόν υπήρχε και ήταν σημαντική για την επιχειρηματικότητα. Ξεκινώντας από το… 1908 με την κατασκευή του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου Οι Έλληνες θέλουνε και μπορούνε αλλά η γραφειοκρατία παίζει και έπαιζε πάντα το ρόλο της…από τον Νίκο θεολόγο (διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ), το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο, τα ηλεκτρικά Enfield E8000 που φτιαχνόντουσαν στη Σύρο, τα Pony στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα.

Το zougla.gr έχει αναδείξει όλα τα παραπάνω θέματα με σχετικά ρεπορτάζ. Άλλωστε θα πρέπει να ξέρουμε και να γνωρίζουμε πως μας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες αλλά όπως αποδείχτηκε τις πετάξαμε στα σκουπίδια. Πλέον περιμένουμε την προσπάθεια του Σπύρου Πανόπουλου με το hypercar CHAOS το οποίο σύντομα θα αποκαλυφτεί ενώ υπάρχουν και άλλες ελληνικές προσπάθειες στα σκαριά που κολλάνε λόγω γραφειοκρατίας και νομοθεσίας.

To τελευταίο Pony (σε πρωτότυπη μορφή) που βγήκε από το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνώριση από την Τουρκία

Η εταιρεία Namco που κατασκεύαζε πριν δεκαετίες το Pony έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει ένα σημαντικό βήμα στον τομέα αυτό και μάλιστα όχι μόνο με ένα απλό επαγγελματικό όχημα ακόμα και με στρατιωτικά και Η αναγνώριση έρχεται από την Τουρκία αλλά όχι από την Ελλάδα…βαρέως τύπου οχήματα. Στην Ελλάδα, δυστυχώς η εν λόγω εταιρεία που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη δεν έχει την αναγνώριση και την στήριξη που θα έπρεπε όπως συμβαίνει με άλλες αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού.

Στη χώρα μας δεν αναγνωρίζεται μία τόσο σημαντική προσπάθεια που θα μπορούσε να αναβαθμίσει σημαντικά την βιομηχανία, αλλά γίνεται στην… Τουρκία κάτι που συνέβη το 2019. Όπως θα δείτε και από την αποκαλυπτική εικόνα που βγάζει στη δημοσιότητα το zougla.gr, στην περυσινή διεθνή έκθεση  «Automotive Meetings manufacturing & after market» (η μόνη στην Τουρκία που αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία after market) η οποία διεξάγεται στην Προύσα  της Τουρκίας, οι διοργανωτές παρέδωσαν τιμητική πλακέτα στην ελληνική Namco αναγνωρίζοντας όσα έχει προσφέρει αλλά και θα μπορούσε να προσφέρει στο μέλλον.

H τιμητική πλακέτα που παρέδωσαν το 2019 οι Τούρκοι στους εκπροσώπους της Namco...

Τους ξέχασαν…

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν θυμόμαστε να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο και μάλιστα πρόσφατα στην Ελλάδα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του ή ακόμα και να προβληματιστεί που τελικά καταφέρνουμε μόνοι να βγάζουμε τα μάτια μας…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης