Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του ελαστικού χωρίς αέρα!!!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:11
Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του ελαστικού χωρίς αέρα!!!

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


Τη δική της επανάσταση στον τομέα των ελαστικών και ιδίως αυτών που ασχολούνται με την βιομηχανία ξεκίνησε η Michelin. Η εν λόγω εταιρεία επένδυσε σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ και άνοιξε στις 20 Νοεμβρίου ένα νέο εργοστάσιο εμβαδού 12.500 τ.μ., στην Βόρεια Αμερική όπου θα παράγονται τα ελαστικά χωρίς αέρα. Τα συγκεκριμένα με την ονομασία Tweel δεν έχουν καμία σχέση με τα συμβατικά ελαστικά καθώς δεν έχουν αέρα γεγονός που αποτελεί ξεκάθαρη πρόκληση των κλαταρισμένων ελαστικών στα εργοτάξια, στα κατασκευαστικά έργα, στην αγροτική βιομηχανία κλπ. 

Δείτε πόσο απλό και λειτουργικό είναι το επαναστατικό ελαστικό της MichelinΞεχάστε ότι.. ξέρατε!!!

Από τη στιγμή που το ελαστικό ξεκίνησε να παράγεται μαζικά είναι θέμα χρόνου να το δούμε να πωλείται και στην Ελλάδα «Το Tweel, είναι άλλο ένα παράδειγμα της μακροχρόνιας δέσμευσης της Michelin στην καινοτομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Pete Selleck, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Michelin Βόρειας Αμερικής και συνέχισε: «η ιδέα του Tweel γεννήθηκε στο κέντρο έρευνας της Michelin Αμερικής στην πόλη Greenville, ένα από τα τρία κέντρα τεχνολογίας της  εταιρείας». Από την πλευρά του ο  Ralph  Dimenna, επικεφαλής των τεχνολογιών Tweel ανέφερε: «Το Tweel το ελαστικό radial χωρίς αέρα, μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό και είναι η πρώτη λύση radial χωρίς αέρα που παράγεται για το εμπόριο, επιβεβαιώνοντας έτσι την ηγετική θέση της Michelin στον σχεδιασμό της κινητικότητας του μέλλοντος. Το ράντιαλ ελαστικό χωρίς αέρα Tweel, επιτρέπει στη Michelin να μπει σε νέες αγορές και να επεκτείνει το μερίδιο αγοράς της στην αγορά των βιομηχανικών εφαρμογών και μηχανημάτων έργων. Η βιομηχανία έχει ανάγκη για λύσεις που θα συμβάλλουν στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την κερδοφορία. Η εξυπηρέτηση των πελατών μας είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για επιτυχία».

Το Tweel μηδενίζει τις πιθανότητες να κλατάρει το ελαστικό...

Από μία ιδέα στην παραγωγή
Το Tweel ξεκίνησε ως... ιδέα και παρουσιάστηκε αρχικά ως πρωτότυπο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το 2004. Βασίζεται στην παραδοσιακή τεχνολογία των ράντιαλ ελαστικών αλλά δεν χρειάζεται αέρα, γι' αυτό και εξαφανίζει το ρίσκο του κλαταρίσματος.

Η έναρξη της παραγωγής και μάλιστα μαζικής, μεταφράζεται πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κατ' επέκταση και στην Ελλάδα. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα παραγωγής, παραδόσεων και εισαγωγής, κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει γνωστό από την εισαγωγική εταιρεία.

Για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο ελαστικό πατήστε ΕΔΩ

 

Την επανάσταση στην κατηγορία του θα φέρει το Michelin Tweel...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014, 18:35