Τα επαναστατικά 3D καθίσματα της Porsche 

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 18:00
Τα επαναστατικά 3D καθίσματα της Porsche 

Μία νέα γενιά καινοτόμων καθισμάτων που κατασκευάζονται με τη χρήση της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και μπορούν να προσαρμοστούν στον σωματότυπο κάθε οδηγού εξελίσσει η Porsche. 

Τα πρωτοποριακά καθίσματα της γερμανικής φίρμας ονομάζονται 3D-printed bodyform full-bucket seat και θα είναι σύντομα διαθέσιμα. Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών επιπέδων σκληρότητας (μαλακό, μεσαίο, σκληρό), με την Porsche να υποστηρίζει ότι προσφέρουν σε οδηγό και συνοδηγό μία εμπειρία αντίστοιχη των καθαρόαιμων αγωνιστικών. 

Το τρισδιάστατο κάθισμα βασίζεται στο παραδοσιακό φουλ μπάκετ της εταιρείας και αποτελείται από τρία στρώματα. Η βάση είναι από αφρό πολυπροπυλενίου (ΕΡΡ), στο μέσο έχει τοποθετηθεί ένα στρώμα από υλικά που βασίζονται στην πολυουρεθάνη και κατασκευάστηκαν μέσω 3D printer, ενώ το εξωτερικό περίβλημα με το οποίο έρχεται σε επαφή το ανθρώπινο σώμα είναι από Racetex. 

Το πλέγμα του 3D printed είναι «γυμνό» προσδίδοντας μία αίσθηση μοναδικότητας και καινοτομίας. 

Αρχικά, το κάθισμα θα είναι διαθέσιμο στα μοντέλα 718 και 911 μέσω του τμήματος Porsche Tequipment. Τον Μάιο θα παραχθούν 40 μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν δοκιμαστικά με ζώνες έξι σημείων και από την επόμενη χρονιά θα περάσει κανονικά στην παραγωγή. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 


 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 18:00