Λίγες μέρες μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της κορυφαίας έκδοσης της Huayra, η ιταλική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Όπως είχαμε αναφέρει, η ειδική έκδοση της Huayra, ονομάστηκε BC προς τιμήν του Benny Caiola, ενός συλλέκτη μοντέλων της Pagani που έφυγε από τη ζωή πριν από έξι χρόνια. Φέρει νέο bodykit το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Dallara, αυξάνοντας σημαντικά την κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες. Χάρη στο carbon-titanium monocoque chassis και στη χρήση ελαφρών υλικών, το απίστευτο hypercar ζυγίζει μόλις 1.218 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Pagani Huayra BC κατασκευάστηκε προ τιμήν ενός συλλέκτη μοντέλων της μάρκας του Benny Caiola

Περισσότερη εξέλιξη…
Οι μηχανικοί της Pagani τοποθέτησαν νέα φρένα της Brembo, εξάτμιση από τιτάνιο και αμορτισέρ της Ohlins, με τα ψαλίδια της εξάτμισης να είναι κατασκευασμένα από το προηγμένο υλικό Avional. Οι αλλαγές στην καμπίνα είναι περιορισμένες, με το carbon και τις δερμάτινες επενδύσεις σε κόκκινο-μαύρο να προσδίδουν πιο άγρια εμφάνιση. Το μηχανικό αυτοματοποιημένο κιβώτιο επτά σχέσεων είναι ολοκαίνουργιο, προέρχεται από την Xtrac, είναι ελαφρύτερο από το κλασικό διπλού συμπλέκτη κατά 40% και σημαντικά πιο γρήγορο στις αλλαγές. 

Αναβαθμισμένος είναι και V12 6.0 biturbo κινητήρας της AMG, αποδίδοντας 789 ίππους και 1.098 Nm ροπής. Αν και η Pagani δεν θέλησε να ανακοινώσει τις επιδόσεις, είναι βέβαιο πως τα 0-100 έρχονται σε περίπου 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 370 χλμ./ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπέροχη Huayra BC θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 μονάδες, κοστίζει 2,3 εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη κάνει sold out, με τους εκλεκτούς πελάτες της φίρμας να προπληρώνουν το ποσό, προκειμένου να την κάνουν δική τους.

Παναγία μου...
H τελικ΄ή του ταχύτητα αγγίζει τα 370 χλμ./ώρα
Διαστημική... σχεδίαση
Τι να λέμε τώρα...
Έργο τέχνης...
Να το δεις τη νύχτα και να τρομάξεις...
Απόλυτο μηχάνημα οδήγησης...
Αυτά βλέπεις και τρελαίνεσαι!!!!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης