Ο ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς κάθε χώρας και τις εταιρείες ενέργειας, διευρύνουν το δίκτυο φόρτισης για EVs σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, η Nissan και η EVgo ανακοίνωσαν ότι θα τοποθετήσουν στις ΗΠΑ 200 νέους ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DCFC). Κάθε ένας από τους ταχυφορτιστές θα είναι σε θέση να προσφέρει 100kW και θα διαθέτει τόσο CHAdeMO όσο και CCS σύνδεση, ώστε να μπορούν να φορτίσουν τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

Η επένδυση βασίζεται σε ένα εξαετές πλάνο συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στις ΗΠΑ. Από το 2010, η Nissan έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε απόσταση 15 λεπτών από ένα ταχυφορτιστή της EVgo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Nissan κατά μήκος του δρόμου I-95 στην Ανατολική Ακτή, αλλά και του δρόμου DRIVEtheARC στην Καλιφόρνια, που εκτείνεται από το Monterey έως τη λίμνη Tahoe.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες θα πραγματοποιήσουν από κοινού ένα πρόγραμμα μάρκετινγκ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών, αναφορικά με τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Σε αυτό, περιλαμβάνεται  η προβολή του LEAF PLUS, η δυνατότητα ταχείας φόρτισης και το δίκτυο της EVgo.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης