Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Chiron ήταν μία τεράστια επιτυχία για την Bugatti καθώς η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε και τις 500 μονάδες της. Πλέον η εταιρία έχει έναν ακόμη λόγο να περηφανεύεται καθώς κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ, πουλώντας σε δημοπρασία την μία και μοναδική Chiron Profilee για αδιανόητη τιμή. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, η Bugatti Chiron Profilee πουλήθηκε για 9.792.500 ευρώ ή 10.761.223 δολάρια με τις τρέχουσες ισοτιμίες. Αυτή η τιμή δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ, ο οποίος θα ανεβάσει την τιμή στα 12 εκατομμύρια ευρώ ή πάνω από 13 εκατομμύρια δολάρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bugatti-Rimac, Mate Rimac, ισχυρίζεται ότι η Profilee κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό νέο αυτοκίνητο που πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Η μοναδική Bugatti Chiron Profilee γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της κανονικής Chiron και της Chiron Pur Sport. Η ανάπτυξή της ξεκίνησε το 2020, αλλά παρά το γεγονός ότι η Bugatti γνώριζε ότι δεν προοριζόταν να γίνει ένα όχημα σειράς, η αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε και ολοκλήρωσε τη μία και μοναδική.

Τροφοδοτούμενη από τον τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα W16 της Bugatti, η Chiron Profilee αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 1.476 ίππων (1.100 κιλοβάτ). Αυτό το θηρίο hypercar μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακή επιτάχυνση, φτάνοντας τα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 380χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Chiron Profilee διαθέτει επίσης μοναδικό σχεδιασμό, με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο μπροστινό μέρος, και ειδική σχεδίαση χαμηλά, που ενισχύει την κάθετη δύναμη του μπροστινού άξονα. Το αμάξωμα του αυτοκινήτου είναι φινιρισμένο σε απόχρωση Bleu Royal Carbon, με εκτεθειμένα μέρη από ανθρακονήματα, ενώ οι τροχοί είναι βαμμένοι για να ξεχωρίζουν από οποιαδήποτε άλλη Chiron. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι διακοσμημένο με πάνω από 2.500 μέτρα δερμάτινες λωρίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Chiron Profilee είναι εξίσου αποκλειστική με τη La Voiture Noire, αλλά πιθανώς πιο ιδιαίτερη καθώς είναι η τελευταία ολοκαίνουργια Bugatti που είναι εξοπλισμένη με κινητήρα W16.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης