Ένα πρωτότυπο όχημα, το οποίο είναι ικανό να κινηθεί στις πιο δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές και να αντεπεξέλθει σε κάθε είδους αποστολή, δημιούργησε η Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο ονομάζεται Frontier Sentinel και αποτελεί δημιουργία του στούντιο σχεδιασμού της ιαπωνικής φίρμας στη Βραζιλία. Ουσιαστικά, πρόκειται για διασωστικό όχημα, το οποίο ενσωματώνει μία σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως συστοιχίες μπαταριών για την παροχή βοηθητικής ισχύος, καθώς και σετ συρταριών για την αποθήκευση γαντιών, φακών, κράνους και εργαλείων.

Στο πάνω τμήμα του χώρου φόρτωσης υπάρχει μία ειδική πλατφόρμα από την οποία μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί ένα drone. Ένα ενισχυμένο roll bar εκτείνεται στις δύο πλευρές του χώρου φόρτωσης, ενώ δεν λείπει ο εξοπλισμός διάσωσης και οι πρίζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κορυφή του παρμπρίζ τοποθετήθηκε σύστημα φωτισμού, με το snorkel να επιτρέπει τη διάσχιση ποταμών. Οι επιφάνειες στο ταμπλό, στην κεντρική κονσόλα και στα καθίσματα είναι σε χρώμα Electric Yellow.

Το Nissan Frontier -στην Ευρώπη λανσάρεται ως Navara- διατίθεται σε 38 αγορές της Αμερικής. Χάρη στην παγκόσμια δημοτικότητά του, το μοντέλο κατασκευάζεται σε πέντε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα σε Ισπανία, Κίνα, Μεξικό, Ταϊλάνδη και Αργεντινή.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης