Από 79.360 ευρώ η ηλεκτρική Mercedes EQC

Από 79.360 ευρώ η ηλεκτρική Mercedes EQC

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της γερμανικής φίρμας με τις εκπληκτικές τεχνολογίες και την ισχύ των 408 ίππων, είναι διαθέσιμο προς παραγγελία και στην Ελλάδα.

Η τιμή εκκίνησης στη χώρα μας ορίστηκε στα 79.360 ευρώ, με τη βασική έκδοση να διακρίνεται για τον γενναιόδωρο εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας κυριολεκτικά τα πάντα όσον αφορά στα συστήματα ασφαλείας και άνεσης, καθώς και τις τεχνολογίες.

Μάλιστα, το αυτοκίνητο φέρει δύο φορτιστές (AC 7.4kW και DC 110kW), καθώς και ισάριθμα καλώδια φόρτισης (Type 2 /Mode 3 για Wallbox μήκους τεσσάρων μέτρων και mode2 για οικιακή πρίζα επίσης μέτρων).

Για την κίνηση της EQC 400 4Matic φροντίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα. Η συνολική απόδοση αγγίζει τους 408 ίππους και τα 765 Nm ροπής.

Τα ηλεκτρικά μοτέρ λαμβάνουν ενέργεια από μία συστοιχία μπαταριών 80 kWh που βρίσκεται στο πάτωμα και έχει βάρος 650 κιλά. Η τάση είναι 350 V και η ένταση 218 Ah, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

Στην καμπίνα δεν συναντάμε αλλαγές σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της γκάμας. Οι οθόνες του συστήματος πολυμέσων «Mercedes-Benz User Experience» δεσπόζουν στο ταμπλό, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες μία μοναδική εμπειρία συνδεσιμότητας, ήχου και αλληλεπίδρασης με το αυτοκίνητο.

Οι χώροι για τέσσερα άτομα είναι εξαιρετικοί, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να ξεκινά από τα 500 λίτρα με τα καθίσματα στις κανονικές τους θέσεις. Φυσικά, οι μηχανικοί έχουν ενσωματώσει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, με πολλές λειτουργίες να ρυθμίζονται με φωνητικές εντολές ή ηλεκτρικά.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 09:27