«Βόμβα μεγατόνων» έριξε το μεγάλο αφεντικό της Fiat Chrysler Automobiles, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ηγεσία του ομίλου το 2018.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg Businessweek, ο Sergio Marchionne αποκάλυψε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από τη θέση του το 2018, χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιταλός είναι αυτός που ένωσε τη Fiat με την Chrysler, αποφάσισε να διαλύσει τη Lancia σαν μάρκα, να αναβιώσει την Alfa Romeo με μια καινούργια γκάμα μοντέλων από το 2015 και να περιορίσει τη γκάμα της Fiat. Επίσης, από τις 13 Οκτωβρίου θα αναλάβει επίσημα τη Ferrari, αντικαθιστώντας τον Luca di Montezemolo που παραιτήθηκε έπειτα από την κόντρα που είχαν.  

Στόχος του είναι ο όμιλος FCA να έχει καθαρά κέρδη 5 δις ευρώ έως το 2018, να αυξηθούν οι πωλήσεις όλων των brand που ανήκουν στο group και η Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή της F1. Το αν θα τα καταφέρει είναι κάτι που θα το μάθουμε τα επόμενα χρόνια, αν και ο κύριος «πουλοβεράκιας», έχει αποδείξει ότι δεν χάνει εύκολα, παρότι πολλοί επικρίνουν τις επιλογές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης