Ο Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας Αμερικής (NHTSA), υποχρέωσε τη Ferrari να ανακαλέσει 3.082 μονάδες των 458 Italia και 458 Spider, για τον πιο παράξενο λόγο που έχουμε ακούσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και η ιταλική εταιρεία πρέπει να απόρησε όταν η NHTSA της ανακοίνωσε ότι πρέπει να ανακληθούν τα μοντέλα, διότι δεν ανοίγει το πορτμπαγκάζ από τη μέσα πλευρά! Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός ανέφερε ότι όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στις ΗΠΑ οφείλουν να έχουν μηχανισμό απασφάλισης στο χώρο αποσκευών, ώστε να μην κινδυνεύει κάποιος να κλειδωθεί μέσα!


Εκεί μέσα με το ζόρι χωράει μια αποσκευή

Τα 458 Italia και 458 Spider δεν διαθέτουν τέτοιο μηχανισμό και πρέπει άμεσα να συμμορφωθούν με τις οδηγίες. Αναλυτικά η ανακοίνωση της NHTSA. «Σε περίπτωση που ένας άνθρωπος είναι παγιδευμένος στο πορτμπαγκάζ, χωρητικότητας 230 λίτρων, το μάνταλο της κλειδαριάς δεν απελευθερώνεται όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού ή ενδεχομένως να οδηγήσει και σε θάνατο. Ως εκ τούτου, τα εν λόγω οχήματα δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της οδηγίας Federal Motor Vehicle Safety Standard No. 401 – Interior Trunk Release».
   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης