Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τη Saab, καθώς λίγους μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου και την παραγωγή του 9-3, διακόπηκαν και πάλι οι εργασίες.

Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), ανακοίνωσε ότι σταματά επ΄ αόριστον την παραγωγή, λόγω καθυστερήσεων στις πληρωμές από την κινεζική εταιρεία και συνιδιοκτήτρια της Saab, Qingbo Investment Co. Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η NEVS έχει πρόβλημα ρευστότητας, αφού οι Κινέζοι δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Έτσι, για να αντιμετωπίσει το οικονομικό πρόβλημα, διέκοψε την παραγωγή και απέλυσε τους υπαλλήλους, για όσο καιρό θα είναι κλειστό το εργοστάσιο του Trollhattan.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε ότι, προχωρά στην εξέλιξη της πλατφόρμας Phoenix, πάνω στην οποία θα βασιστούν τα καινούργια μοντέλα. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που δείχνει ότι η Saab έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να γίνει στο μέλλον μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Λεπτομέρειες για την νέα πλατφόρμα, αλλά και το νέο συνεργάτη της NEVS, που θα συμβάλλει στην εξέλιξη, δεν έγιναν γνωστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης