Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μόλις πριν δύο ημέρες, ένας ακόμη συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του όταν με το φορτηγάκι του καρφώθηκε στο στηθαίο των διοδίων της Παλλήνης και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιον λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος ο άτυχος οδηγός, αυτό που όλοι όμως γνωρίζουμε είναι πως τα διαχωριστικά των διοδίων δεν είναι σε θέση να σώσουν παρόμοιες καταστάσεις. Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, απλά είναι βαμμένο το σημείο με έντονο κόκκινο χρώμα ώστε να ξεχωρίζουν οι λωρίδες, κρύβοντας από πίσω τσιμέντο.

 

Φυσικά όπως και με τις μπαριέρες που αποτελούν πραγματική λαιμητόμο για τους αναβάτες μηχανών, έτσι και εδώ υπάρχουν πολύ καλύτερες και άκρως ασφαλέστερες επιλογές. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το κόστος υπολογίζεται πάνω από την ζωή των οδηγών…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην φωτογραφία απεικονίζονται οι νέου τύπου κυλιόμενες μπαριέρες οι οποίες είναι σε θέση να μετατοπίσουν την ορμή από οχήματα που θα πέσουν πάνω, αποτελώντας σωτήριο μέσο για τα ατυχήματα των μοτοσυκλετιστών. Δεν είναι τυχαίο πως το 37% των ατυχημάτων που καταλήγουν στις σημερινές μπαριέρες, είναι θανατηφόρα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης