Η άνεση σε αυτοκίνητα με σπορ χαρακτήρα συνήθως δεν είναι το πρώτο μέλημα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Ford όμως είναι εδώ για να το αλλάξει αυτό.

Η Ford προσφέρει εδώ και καιρό τεχνολογίες, όπως είναι οι εξελιγμένες αναρτήσεις και τα υποστηρικτικά, ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα για να κάνει τα μοντέλα επιδόσεων της τόσο άνετα όσο και διασκεδαστικά στην οδήγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα η αμερικανική εταιρεία ανέβασε την άνεση των καθισμάτων υψηλών επιδόσεων στο επόμενο επίπεδο, παρουσιάζοντας νέα εμπρός καθίσματα Ford Performance για το Puma ST performance SUV, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον κορυφαίο οργανισμό υγείας της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

Κριτήριο για την πιστοποίηση AGR, αποτελεί η ρύθμιση των καθισμάτων ώστε να ταιριάζουν στους επιβάτες με 14 διαφορετικούς τρόπους για μέγιστη άνεση και υποστήριξη, αντί να προσαρμόζει ο επιβάτης τη θέση του στο κάθισμα. Η διαπίστευση AGR απονέμεται από μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών από διάφορους ιατρικούς τομείς, που δεσμεύονται να βοηθούν τους πελάτες να επιλέξουν προϊόντα φιλικά προς την πλάτη.

Εκτός από την τυπική ρύθμιση προς τα εμπρός/πίσω και τη ρύθμιση γωνίας της πλάτης του καθίσματος, οι επιβάτες του Puma ST μπορούν επίσης να προσαρμόσουν την προέκταση και τη γωνία του βασικού μαξιλαριού για να ταιριάζουν στην προτιμώμενη θέση οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρύθμιση ύψους του καθίσματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τους ψηλότερους οδηγούς, επιτρέποντάς τους να κάθονται άνετα σε χαμηλότερη σε πιο όρθια θέση. Η ρύθμιση της μέσης τεσσάρων κατευθύνσεων ελέγχεται ηλεκτρονικά από έναν διακόπτη στο πλάι του καθίσματος.

Ο Michael Janzen, επόπτης, Seat Application, Ford Ευρώπης, δήλωσε:

«Οι οδηγοί μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη δυναμική οδήγηση του εξαιρετικά ευέλικτου Puma ST μόνο εάν μπορούν να νιώσουν άνετα. Γι’ αυτό σχεδιάσαμε τα νέα μας καθίσματα Ford Performance έχοντας στο μυαλό μας τη διαπίστευση AGR από την πρώτη μέρα.  Οι μηχανικοί της Ford Performance ξοδεύουν περισσότερο χρόνο από τους περισσότερους στο κάθισμα οδήγησης, επομένως γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η θέση οδήγησης για την οδηγική απόλαυση».

Τα νέα καθίσματα είναι επίσης διαθέσιμα για τα μοντέλα Focus ST και Fiesta ST. Είναι φινιρισμένα με την premium ταπετσαρία Sensico της Ford, ένα vegan υλικό που αναπαράγει την premium εμφάνιση, αίσθηση, ανθεκτικότητα και ευκολία στον καθαρισμό του δέρματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης