Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι το ολοκαίνουργιο μοντέλο της γκάμας της και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο στην πολύχρονη ιστορία της θα ονομαστεί Evija.

To όχημα ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών hypercar και σηματοδοτεί την απαρχή ενός συναρπαστικού κεφαλαίου για τη Lotus – ανήκει πλέον στον όμιλο Geely. Το όνομα προφέρεται «ev-eye-a» και σημαίνει το «πρώτο που δημιουργήθηκε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της εταιρείας, Phil Popham, το Evija είναι το πρώτο καθαρόαιμο hypercar της Lotus και το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε υπό την εποπτεία της Geely. Είναι αυτό που θα αποκαταστήσει το brand της φίρμας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα ανοίξει τον δρόμο για μία σειρά συναρπαστικών οχημάτων.

Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στις 16 Ιουλίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο. Ωστόσο, η ιστορική φίρμα από το Norwich θα δώσει μια μικρή γεύση του Evija στο επερχόμενο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Φέρει τον κωδικό Type 130 θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering. Θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, με την κατασκευή του να γίνεται στο εργοστάσιο του Hethel από εξειδικευμένους μηχανικούς και τεχνίτες, καθώς θα είναι χειροποίητο. Θα αποδίδει περίπου 1.000 ίππους, διαθέτοντας νέας γενιάς μπαταρίες για αυξημένη αυτονομία και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία υπόσχεται το καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο οδηγικά αυτοκίνητο που έχει δημιουργήσει ποτέ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης