Στο Ντουμπάι, κυκλοφορούν τα πιο ιδιαίτερα και ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου. Οι μεγιστάνες της Aνατολής έχουν αναμφισβήτητα πιο εξεζητημένα γούστα, με τις εταιρείες να τους προσφέρουν ανάλογα τετράτροχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Ντουμπάι, ο διάσημος οίκος Brabus, παρουσίασε μια αναβαθμισμένη εκδοχή της Mercedes-AMG S 65 με τα διακριτικά Rocket 900 Desert Gold. Η ιδιαιτερότητα αυτού του οχήματος, είναι η χρυσή απόχρωση του αμαξώματος, με τα ανθρακονήματα και τις ζάντες 21 ιντσών Monoblock F Platimun της Brabus, να ολοκληρώνουν την εικόνα.

Από χρυσό και δέρμα υψηλής ποιότητας είναι και το εσωτερικό, με τον πίνακα οργάνων στο ταμπλό να έχει αναβαθμιστεί ελαφρώς. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 6.3 twin-turbo κινητήρας, ο οποίος χάρη στις βελτιώσεις των μηχανικών της Brabus, αποδίδει 900 ίππους και 1.500 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στο αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων της AMG, με την κίνηση να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις είναι εκπληκτικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 9,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 350 χλμ/ώρα. Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει το νέο σύστημα εξαγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να παραμετροποιήσει τον ήχο της εξάτμισης με το πάτημα ενός κουμπιού στο τιμόνι.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης