Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Brabus επέστρεψε, δημιουργώντας ένα ακόμα σύνολο που τρομάζει με την ιπποδύναμη του. Ο λόγος για την Mercedes-Maybach GLS 600 που πλέον μετονομάστηκε σε 900, δηλώνοντας με απόλυτο καμάρι την ιπποδύναμη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο έχει δεχθεί μία σειρά από οπτικές επεμβάσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αν και τα πιο ζουμερά νέα βρίσκονται κάτω από το καπό. Η εκρηκτική εμφάνιση αποτυπώνεται κυρίως στο νέο body kit το οποίο είναι στο μεγαλύτερο μέρος του από ανθρακόνημα, ενώ ο πίσω διαχύτης φιλοξενεί τεράστιες απολήξεις εξατμίσεων όσο οι τροχοί Monoblock M Platinum Edition μετριούνται στις 24 ίντσες. 

Όλα αυτά όμως φαίνονται και από τις φωτογραφίες, αυτό που δεν φαίνεται αλλά πιστέψτε μας υπάρχει, είναι ο 4λιτρος V8 twin-turbo ο οποίος έχει υπερκυβιστεί στα 4.5λτ. και πλέον συνεργάζεται με μεγαλύτερα intercooler, ενισχυμένα πιστόνια αλλά και βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης. Όλα αυτά κατάφεραν να εκτοξεύσουν την ιπποδύναμη από τους 600 εργοστασιακού ίππους στους 900 με τη ροπή να βρίσκεται στα 1.250 Nm, αλλά να περιορίζεται στα 1.050 ώστε να αντέξει το 9άρι αυτόματο κιβώτιο την τόση δύναμη.

Φυσικά το μοντέλο είναι τετρακίνητο ενώ παρά το μεγάλο βάρος του, πετυχαίνει το 0-100 σε 4.2 δευτ. και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320χλμ./ώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό η άκρως premium ατμόσφαιρα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την αρκετή χρήση μπεζ δέρματος αλλά και carbon στοιχείων. Όσο για την τιμή, αυτή λέγεται μόνο εάν προηγηθεί η παραγγελία.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης