Η δύναμη και οι επιδόσεις της Alfa 8C θα είναι εκπληκτικές

Η δύναμη και οι επιδόσεις της Alfa 8C θα είναι εκπληκτικές

Τον περασμένο Ιούνιο ανακοινώθηκε το πενταετές αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, με την ιστορική ιταλική φίρμα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο όμιλος FCA αποφάσισε να επαναφέρει το εντυπωσιακό κεντρομήχανο coupe με την ονομασία 8C. Το αυτοκίνητο θα ανήκει στην κατηγορία των supercar και θα υιοθετεί πολλά στοιχεία από τις Ferrari. Στόχος της Alfa Romeo είναι να δημιουργήσει ένα απολαυστικό τετράτροχο, προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης στους οδηγούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 8C είναι πολύ πιθανό να τροφοδοτείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας τον V6 2.9 biturbo κινητήρα της Giulia Quadrifoglio με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική απόδοση θα ξεπερνά τους 800 ίππους και η ροπή θα αγγίζει τα 900 Nm.

Οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Το σασί του θα είναι carbon monocoque και προφανώς θα φέρει τα πιο σύγχρονα συστήματα. Στην αγορά αναμένεται έως το 2022, με την παραγωγή του να είναι περιορισμένη.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, 09:43