Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα σπουδαία τεχνολογικά νέα έρχονται από την πόλη Hefei της Κίνας και την ερευνητική ομάδα του Yao Hongbin του πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Η συγκεκριμένη ομάδα επιστημόνων συγκεντρώθηκε με στόχο να καταφέρουν να βρουν ένα τρόπο ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διάρκεια φόρτισης των μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ερευνητική ομάδα όχι μόνο κατάφερε να μειώσει σε απίστευτο βαθμό τον χρόνο φόρτισης, αλλά επίσης το κατάφερε χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην χωρητικότητα και την απόδοση του συνόλου. 

Η ομάδα κατάφερε να πετύχει φόρτιση από το 0 στο 60% σε μόλις 5 λεπτά και 36 δευτ. και από το 0 στο 80% σε 11.4 λεπτά, διαλύοντας κάθε προηγούμενη ταχύτητα φόρτισης EV αυτοκινήτου. Για να πετύχουν αυτές τις απίθανες ταχύτητες, άλλαξαν τη διάρθρωση των σωματιδίων που υπάρχουν στον θετικό πόλο της μπαταρίας. Τα σωματίδια γραφίτη είναι τοποθετημένα στο χώρο με τυχαίο τρόπο, και εκεί οι Κινέζοι έβαλαν το χεράκι τους, θέλοντας να αλλάξουν την πυκνότητα, μειώνοντας την στο κάτω μέρος και αυξάνοντας την στο πάνω.

Οι επιστήμονες δεν φόρτισαν έως και 100 τοις εκατό, καθώς οι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων συχνά συνιστούν τα οχήματα να φορτίζονται έως και 80 τοις εκατό για να διατηρηθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Τα νούμερα αυτά μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στον κόσμο της αυτοκίνησης καθώς ακόμα και τα μικρά ηλεκτρικά μοντέλα, εάν με μία στάση 5 λεπτών μπορούν να φορτίσουν πάνω από τη μισή τους μπαταρία, ξεκλειδώνονται τα ταξίδια για όλους.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης