Πανίσχυρα, γρήγορα και πιο απολαυστικά από ποτέ. Τα δύο μικρότερα sportcar της γερμανικής φίρμας αναβαθμίστηκαν αισθητικά και μηχανικά, προσφέροντας στον οδηγό μοναδικές στιγμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche εμπλούτισε την γκάμα της 718 Cayman με την έκδοση GT4 και βελτίωσε την 718 Spyder, τοποθετώντας το ίδιο μηχανικό σύνολο. Τα αυτοκίνητα φέρουν νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και splitter, καινούργιο διαχύτη, σταθερή πίσω πτέρυγα και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα.

Βελτιώσεις έχουν γίνει στην υφασμάτινη οροφή της Spyder και στην αεροτομή, η οποία ανασηκώνεται αυτόματα από τα 120 χλμ./ώρα και πάνω, αυξάνοντας την κάθετη δύναμη κατά 50%.

Βέβαια, τη διαφορά κάνει ο νέος εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοτέρ των 4.0 λίτρων αποδίδει 420 ίππους και ισάριθμα Nm ροπής με όριο περιστροφής τις 8.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθισης, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Η βελόνα του κοντέρ τερματίζει στα 304 χλμ./ώρα στην περίπτωση της Cayman GT4 και στα 301 χλμ./ώρα στην περίπτωση της Spyder GT4.

Όσο για τη μέση κατανάλωση καυσίμου, χάρη στο σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων έχει πέσει στα 10,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο εξοπλισμός των οχημάτων είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας από την ενεργή ανάρτηση Active Suspension Management έως τα συστήματα Porsche Stability Management (PSM) και Porsche Torque Vectoring (PTV) για τη βέλτιστη συμπεριφορά στον δρόμο, επενδύσεις Alcantara και καθίσματα Sport Seats Plus με χειροποίητες ραφές.  

Η εμπορική διάθεση των μοντέλων ξεκίνησε από τη Γερμανία, με την τιμή εκκίνησης της Cayman GT4 να ορίζεται στα 92.206 ευρώ και της Spyder GT4 στα 93.350 ευρώ.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης