Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της Porsche Taycan

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό της Porsche Taycan

Η ώρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γερμανικής φίρμας πλησιάζει. Οι μηχανικοί της Porsche ολοκλήρωσαν τις δοκιμές εξέλιξης και πλέον το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας της πρεμιέρας της Taycan.

Επίσημες φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής δεν υπάρχουν, ωστόσο το αυτοκίνητο εντοπίστηκε πρόσφατα στον δημόσιο δρόμο. Παράλληλα, διέρρευσαν κάποιες εικόνες από το εσωτερικό, όπου διακρίνεται ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη, η οποία καλύπτει σχεδόν όλο το ταμπλό.

Το τετράθυρο sportcar τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος. Η βασική θα αποδίδει περίπου 400 ίππους, η μεσαία 4S λίγο πάνω από 530 ίππους και η κορυφαία Turbo 600 ίππους.

Όπως έχει κάνει γνωστό η Porsche, η Taycan Turbo επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και πιάνει τα 200 χλμ./ώρα σε 12΄΄. Η αυτονομία ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, ενώ με μία φόρτιση διάρκειας 15 λεπτών εξασφαλίζει κίνηση για 400 χλμ., με τις μπαταρίες να λειτουργούν στα 800V.

Το παγκόσμιο ντεμπούτο του πολυαναμενόμενου μοντέλου θα γίνει τον Σεπτέμβριο, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με την παραγωγή του να ξεκινά αμέσως μετά στο εργοστάσιο του Zuffenhausen.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αιτήσεις για την απόκτηση της Taycan έχουν ξεπεράσει τις 30.000, με την Porsche να εξετάζει ήδη την αύξηση της παραγωγής προκειμένου να ικανοποιήσει τους πελάτες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019, 11:29