Το Βατικανό είναι το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος. Βρίσκεται στη Ρώμη, αριθμεί 826 κατοίκους και εκεί εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Καπέλα Σιστίνα (Cappella Sistina) είναι παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της επίσημης κατοικίας του Πάπα. Είναι διάσημη για τη θρυλική οροφή που φιλοτεχνήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο και εκεί φιλοξενείται το Κονκλάβιο, με απόφαση του οποίου εκλέγεται ο εκάστοτε νέος Πάπας.

Παρότι υποδέχεται ετησίως περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες, καμία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εκδήλωση στο εσωτερικό της. Η Porsche ωστόσο, θα σπάσει το άβατο, με τις ευλογίες του Πάπα Φραγκίσκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Porsche Travel Club, σήμερα 18 Οκτωβρίου, 40 φιλοξενούμενοι της γερμανικής εταιρείας θα παρακολουθήσουν, κατ΄αποκλειστικότητα κονσέρτο στην Καπέλα Σιστίνα και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δείπνο στο μουσείο του Βατικανού.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι 40 που θα ζήσουν την εκπληκτική αυτή εμπειρία. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι ο Πάπας έδωσε την έγκριση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπίες, με το αντίτιμο της συμμετοχής να κυμαίνεται μεταξύ 4.590 και 4.900 ευρώ.
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης