Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πριν λίγες ημέρες είδαμε πώς είναι να «καίει» λάστιχο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με την εικόνα πραγματικά να μη συνάδει με τον ήχο. Έχουμε συνηθίσει τα donuts αλλά και οι προσπεράσεις να συνδυάζονται με εκκωφαντικό ήχο από ένα μοτέρ που λειτουργεί στα κόκκινα. Έναν ήχο που πολλές φορές προετοιμάζει τους υπόλοιπους οδηγούς πριν αντικρίσουν το όχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα θα ζήσουμε την εμπειρία να ταξιδεύεις με 250 χλμ./ώρα εντελώς αθόρυβα, από τη θέση οδηγού ενός Tesla Model Y Performance. 

Ο ιδιοκτήτης του, έχοντας μετρητή ταχύτητας GPS, οδηγεί σε τμήμα της Autobahn όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, και μας μεταφέρει την απόκοσμη έλλειψη ήχου κατά την οδήγηση με 250 χλμ./ώρα. 
Να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο αποδίδει 450 ίππους και 639 Nm ροπής. Διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα παρέχοντας μόνιμη τετρακίνηση, ενώ καταφέρνει το 0-100 σε μόλις 3,7 δευτ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μάλιστα, η τελική ταχύτητα που δηλώνει η εταιρεία είναι τα 250 χλμ./ώρα που «πιάνει» και ο οδηγός του βίντεο, δείχνοντας πως στα ηλεκτρικά οι αποκλίσεις ανάμεσα σε πραγματικά και δηλωθέντα νούμερα είναι μικρότερες συγκριτικά με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

 

Φαντάζεστε εκεί που οδηγείτε στη μεσαία λωρίδα με 120 χλμ./ώρα να σας προσπεράσει εντελώς αθόρυβα ένα ηλεκτρικό με 250 χλμ./ώρα; Μοναδικός ήχος τα λάστιχα…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης