Κάμερες που παρακολουθούν τον οδηγό από τη Volvo

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, 09:20
Κάμερες που παρακολουθούν τον οδηγό από τη Volvo

Στο πλαίσιο της αύξησης των επιπέδων ασφάλειας του οδηγού, η σουηδική φίρμα προχώρησε στη δημιουργία πρωτοποριακών καμερών που είναι τοποθετημένες στην εμπρός αριστερή κολόνα της καμπίνας των αυτοκινήτων.

Οι κάμερες μπορούν να αναγνωρίσουν το πρόσωπο του οδηγού και να προσαρμόσουν ανάλογα τη θέση οδήγησης, τη θερμοκρασία στο εσωτερικό και τους καθρέπτες. Παράλληλα, παρακολουθούν τις κόρες των ματιών και είναι ικανές να μετρήσουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Η συγκεκριμένη λειτουργία αφορά τους διαβητικούς, με την κάμερα να τους ειδοποιεί για τα επίπεδα γλυκόζης. Σε περίπτωση που διαγνώσει ότι τα επίπεδα είναι χαμηλά, το σύστημα θα καλεί τις ομάδες βοήθειας και κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

Επίσης, οι κάμερες ανιχνεύουν αν ο οδηγός αισθάνεται κόπωση ή υπνηλία. Σε αυτό το ενδεχόμενο, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης θα αναλαμβάνει να ακινητοποιήσει το όχημα με ασφάλεια.    

Οι κάμερες θα προσφέρονται κατόπιν παραγγελίας από εφέτος κιόλας. Η Volvo ξεκαθαρίζει ότι θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση της ασφαλείας και δεν παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2019, 09:20