Ακολουθώντας τα χνάρια της Volvo, η BMW ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι εξελίσσει μια νέα σειρά συστημάτων με στόχο την πλήρη αποφυγή των ατυχημάτων έως το 2020. Η γερμανική φίρμα συνεργάζεται ήδη με την Continental για την ανάπτυξη οχημάτων που φέρουν τις προηγμένες τεχνολογίες.

Τα πειραματικά οχήματα θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί έως το τέλος του επόμενου χρόνου και θα εφαρμόζουν όλες τις νέες τεχνολογίες, οι οποίες ουσιαστικά βοηθούν τον οδηγό ή ακόμα και τον αντικαθιστούν, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες ατυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

BMW και Continental θα ξεκινήσουν τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, αρχικά σε δρόμους της Γερμανίας και αργότερα στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς. Τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση στο περιβάλλον, όπως στην εθνική οδό, στις διασταυρώσεις, μέσα στα αστικά κέντρα, στα διόδια ή οπουδήποτε αλλού, αναλύοντας όλες τις καταστάσεις και τα ενδεχόμενα πρόσκρουσης.

Επιπλέον, σκανάρουν και τον οδηγό, έτσι ώστε σε περίπτωση που κλείσει τα μάτια, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί αυτόματα και με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να προκαλέσει ατύχημα ή να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης