«Ξεθάψανε» ένα από τα σπανιότερα muscle cars στην ιστορία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 12:30
«Ξεθάψανε» ένα από τα σπανιότερα muscle cars στην ιστορία

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ένα από τα σπανιότερα muscle cars στην ιστορία είναι αναμφίβολα το Plymouth Hemi Cuda Convertible του 1971, και ένα από τα μόλις 14 που φτιάχτηκαν ποτέ, είδε το φως του ήλιου μετά από 46 χρόνια!
Και σα να μην έφτανε αυτό, αποτελεί και ένα από τα πέντε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, κάνοντας το διπλά σπανιότερο αλλά και εντυπωσιακότερο.

Με HEMI κινητήρα που κάνει το οδόστρωμα να σείεται σε κάθε του γκαζιά, το συλλεκτικό αυτό πλέον κομμάτι, διαθέτει την ειδική βαφή TX9 Black Velvet ενώ φυσικά η δερμάτινη οροφή ανοιγοκλείνει σαν καινούργια. Η πινακίδα κυκλοφορίας του μάλιστα, αναγράφει «KK HEMI», συντομογραφία για το King Kong HEMI, υποδηλώνοντας την ανωτερότητα του σε σύγκριση με άλλα οχήματα. 

Μετά από πολλούς μήνες εικασιών και ερωτήσεων μεταξύ όσων γνώριζαν για το όχημα, η Apex Motorsports επιβεβαίωσε ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι ο συλλέκτης Darryl Wischnewsky με έδρα το Χιούστον του Τέξας, ο οποίος έχει ήδη μια σειρά από σπάνια και πολύτιμα οχήματα. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο βλέπει το φως της δημοσιότητας εδώ και 46 χρόνια, με τον Wischnewsky να είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως το μόνο που θα του αλλάξει είναι ελαστικά και θα το τοποθετήσει στην έκθεση Muscle Car and Corvette Nationals, για να μπορέσουν όλοι να το θαυμάσουν.

Η αλήθεια είναι πως είτε κάποιος είναι fan της αμερικάνικης σχολής αυτοκινήτων είτε όχι, το συγκεκριμένο σύνολο είναι ένα έργο τέχνης που κρύβει ένα θηρίο κάτω από το καπό του. Πιο συγκεκριμένα, ο 7λιτρος κινητήρας αποδίδει 426 άλογα και 590 Nm ροπής, ενώ η αξία ενός τέτοιου μοντέλου υπολογίζεται στα 4.8 εκατ. ευρώ.
 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, 12:36