Ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών αυτοκίνητων. Προσφέρει μοναδικά επίπεδα άνεσης και ευρυχωρίας στους επιβάτες, διαθέτει τεχνολογίες αιχμής και έχει κάτω από το καπό ένα πανίσχυρο κινητήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η S-Class είναι ένα επιβλητικό όχημα, με μεγάλες διαστάσεις και μια καμπίνα με business class περιβάλλον που θυμίζει ιδιωτικό Jet. Απευθύνεται κυρίως σε αρχηγούς κρατών και επιχειρηματίες που επιζητούν την αποκλειστικότητα. Όμως δεν έχει την απαραίτητη θωράκιση που απαιτείται.

Γι’ αυτό και η εταιρεία Trasco Bremen αποφάσισε να την θωρακίσει, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε πραγματικό φρούριο. Η S500 έχει λάβει πιστοποίηση VPAM level 7, προστατεύοντας τους επιβάτες από σφαίρες διαμετρήματος 7.62 χιλιοστών, τυφέκια Μ16, Μ80 και Καλάσνικοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμάξωμα έχει ενισχυθεί σε κάθε σημείο, όλα τα κρύσταλλα είναι αλεσίσφαιρα, ακόμα και αυτό της ηλιοροφής, με τα ελαστικά να διαθέτουν ειδική προστασία. Το βάρος του αμαξώματος ξεπερνά τα 3.300 κιλά, με τους μηχανικούς να έχουν τοποθετήσει νέα πνευματική ανάρτηση, ελατήρια και αμορτισέρ, όπως και ενισχυμένο σύστημα πέδησης που αποτελείται από ειδικούς δίσκους, τακάκια και δαγκάνες.

Στην καμπίνα υπάρχουν όλα τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, από οθόνες, ψυγείο, μπαρ, εξειδικευμένα καθίσματα, θερμαινόμενες-ψυχόμενες ποτηροθήκες, multimedia εφαρμογές, internet, ραντάρ, έως σύστημα πυρόσβεσης και προστασίας από χημική επίθεση.

Η τιμή της βαριά θωρακισμένης Mercedes S500 δεν ανακοινώθηκε, αλλά σίγουρα κυμαίνεται πάνω από 500.000 ευρώ. Πιθανολογούμε πως κάποιοι πολιτικοί της χώρας μας την έχουν ήδη στα υπόψη!!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης