Η γαλλική εταιρεία έκανε την μεγάλη έκπληξη, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μοντέλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των μικρών crossover και ονομάζεται KWID.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Nissan, βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-A και διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις του. Έχει μήκος 3,68 μέτρα και πλάτος 1,58 μέτρα, με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος να είναι στα 180 χλστ.

Χαρακτηρίζεται από την Renault ως «παγκόσμιο προϊόν», κάτι που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμο εκτός από την Ινδία – χώρα κατασκευής – και σε άλλες αναπτυσσόμενες αγορές, με την Ευρώπη να μην είναι στα πλάνα, τουλάχιστον προς το παρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχεδίαση του είναι σύγχρονη και τολμηρή, με τα πλαστικά προστατευτικά να τονίζουν τον off-road χαρακτήρα του. Ενδιαφέρον είναι και το εσωτερικό, με τη μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, να θυμίζουν τα ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλα της φίρμας. Όσον αφορά τους χώρους και το πορτμπαγκάζ, η Renault αναφέρει ότι είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

Για τα μηχανικά μέρη, το μόνο που ανακοινώθηκε είναι πως τροφοδοτείται από ένα βενζινοκινητήρα 800 κ.εκ. που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ξεχωρίζει για την οικονομία καυσίμου. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος
   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης