Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που η Opel επιβεβαίωσε πως τα GSe μοντέλα θα επιστρέψουν στην γκάμα της, και ήδη έχουμε το πρώτο δείγμα. Ο λόγος για το Opel Astra GSe το οποίο αποτελεί πλέον την πιο ισχυρή έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου με ισχύ 225 ίππων αλλά και διάφορες τροποποιήσεις που βελτιώνουν την οδηγική του συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό του νέου Opel Astra GSe συναντάμε ένα Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο αποτελείται από turbo κινητήρα 1.600κ.εκ. έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και φυσικά μία μπαταρία 12.4 kWh. Αυτή η συνταγή αποδίδει 225 ίππους και 360 Nm ροπής, με την κίνηση να πηγαίνει αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς.

Η σπορ διάθεση του μοντέλου, συγκριτικά με ένα «απλό» Astra, ενισχύεται από την διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης η οποία φέρνει το όχημα 10 χλστ. πιο κοντά στο έδαφος, την ώρα που οι μηχανικοί της εταιρίας βελτίωσαν την απόκριση του τιμονιού για καλύτερη πληροφόρηση. Και οι ζάντες όμως είναι διαφορετικές, όντας 18άρες σε μέγεθος και προερχόμενες από το Manta GSe, το restomod μοντέλο που έδωσε και το έναυσμα για την επαναφορά των GSe μοντέλων (“Grand Sport Electric).

Εξωτερικά συναντάμε επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα καλυμμένα σε Alcantara σου υπενθυμίζουν συνεχώς πως βρίσκεσαι σε μία κορυφαία έκδοση. Τέλος, να αναφέρουμε πως το νέο Opel Astra GSe θα είναι διαθέσιμο τόσο ως hatchback όσο και ως station wagon. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης