Όλοι περιμένουν το αγροτικό της Mercedes!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 13:01
Όλοι περιμένουν το αγροτικό της Mercedes!

Το πρώτο pick-up με σήμα το αστέρι είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί επίσημα, αλλάζοντας τα δεδομένα στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Η Mercedes είχε αποκαλύψει τον περασμένο Οκτώβριο στη Σουηδία δύο πρo-παραγωγής εκδοχές του X-Class,, ωστόσο την Τρίτη 18 Ιουλίου θα δούμε το κανονικό όχημα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία μέσω του πρόσφατου teaser video.  

Το X-Class βασίζεται στα Nissan Navara και Renault Alaskan, έχοντας όμως τη δική του ξεχωριστή σχεδιαστική φιλοσοφία, διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και φυσικά τη χαρακτηριστική καμπίνα Mercedes. Στόχος της γερμανικής φίρμας είναι να προσφέρει στους πελάτες ένα αγροτικό που καλύπτει κάθε απαίτηση, προβάλλοντας τόσο το στιλ και την κομψότητα όσο και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του οχήματος.

Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel, καθώς και ένα V6 turbodiesel. Το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 1.100 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης τους 3,5 τόνους. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα τετρακίνησης και τα μπλοκέ διαφορικά εμπρός - πίσω.

Το εσωτερικό προέρχεται από τα συμβατικά αυτοκίνητα Mercedes, με την ποιότητα των υλικών, την εργονομία, τις επενδύσεις και τα διακοσμητικά να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλα τα συστήματα υποβοήθησης και τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Η παραγωγή θα γίνεται στα εργοστάσια των Nissan και Renault σε Βαρκελώνη και Αργεντινή, με την εμπορική πορεία να ξεκινά στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα είναι από τα πιο ακριβά pick-up της αγοράς, κάτι απολύτως λογικό με βάση αυτά που προσφέρει.Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 13:01