Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται ο όμιλος VW με τον Wolfgang Schreiber, πρώην στέλεχος του γερμανικού κολοσσού και CEO των μαρκών Bentley και Bugatti.

Ο 57χρονος Γερμανός, με μακρά θητεία στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, εργάστηκε μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη και κατασκευή του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ θεωρείται ο εφευρέτης αρκετών πατεντών που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτελώντας παρελθόν από τη VW, ο Wolfgang Schreiber θεώρησε πως ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί κατάλληλα για τη δουλειά που έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Σύμφωνα με το γερμανικό «Der Spiegel», το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά της εταιρείας, ζητώντας ένα τεράστιο ποσό ως αποζημίωση για τη χρησιμοποίηση του κιβωτίου DSG.

Ο Schreiber υποστηρίζει πως έχει πνευματικά δικαιώματα στο DSG, αφού θεωρείται ένας από τους «πατέρες». Το κιβώτιο χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα του ομίλου, όλων των μαρκών και τα χρήματα που έχει κερδίσει η VW από τις πωλήσεις είναι τεράστια. Έτσι, ζητεί το ποσό που του αντιστοιχεί ως αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίσουμε ποιο είναι αυτό, αλλά αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι αρνήθηκε τα 20 εκατομμύρια ευρώ που του προσέφερε η εταιρεία, τότε μιλάμε για εξωπραγματικό νούμερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης