Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό των νέων Audi

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, 10:54
Πλήρως ψηφιακό το εσωτερικό των νέων Audi

Οθόνες τελευταίας τεχνολογίας που λειτουργούν με αφή και νοήματα, ενσωματώνουν όλα τα συστήματα και υποστηρίζουν κάθε εφαρμογή, θα ενσωματωθούν στα επόμενα μοντέλα της Audi.

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) του Λας Βέγκας, το εσωτερικό των μελλοντικών αυτοκινήτων. Οι ψηφιακοί πίνακες βέβαια, βρίσκονται ήδη σε ορισμένα αυτοκίνητα όπως το ΤΤ, αλλά οι νέες οθόνες είναι μεγαλύτερες και καλύτερης ανάλυσης. Μπροστά από το τιμόνι έχει τοποθετηθεί μια οθόνη 14,1 ιντσών τύπου AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diodes) και στο κέντρο δύο ακόμα LED, για το σύστημα πολυμέσων MMI και τον κλιματισμό. 

Οι δύο τελευταίες ενεργοποιούνται με ένα απλό άγγιγμα όπως ακριβώς τα smartphone, ενώ υπάρχει και δυνατότητα χειρισμού μέσω κινήσεων των χεριών. Φέρουν το νέο λογισμικό MIB2 +, υποστηρίζουν όλες τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, το σύστημα Volte (Voice Over LTE) για καλύτερη ποιότητα ήχου και πιο γρήγορη τηλεφωνική κλήση, WiFi, ακόμα και μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα 300 Mbit ανά δευτερόλεπτο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για πρότυπους υπολογιστές που κάνουν όλες τις δουλειές, ρυθμίζουν όλα τα συστήματα και στο μέλλον θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των οδηγών, κάνοντας τις μετακινήσεις πιο άνετες και ασφαλείς.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016, 10:54