Ο κύκλος του εμβληματικού sport sedan της Mitsubishi έκλεισε και επίσημα, καθώς πωλήθηκε η τελευταία μονάδας της ειδικής αποχαιρετιστήριας έκδοσης του Lancer Evolution.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο με αριθμό #1600 δημοπρατήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ, με τον τυχερό αγοραστή να προσφέρει το ποσό των 76.400 δολαρίων για να το κάνει δικό του. Το συλλεκτικό Lancer Evolution Final Edition είναι βαμμένο στο λευκό χρώμα «New Diamond White Pearl», φέρει μαύρη οροφή και αντίστοιχης απόχρωσης λεπτομέρειες σε προφυλακτήρα, γρίλια μάσκα και καπό, χρωμιωμένα διακοσμητικά και αποκλειστικές ζάντες 18 ιντσών.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα καθίσματα της Recaro, το σπορ δερμάτινο τιμόνι με κόκκινες ραφές, η κονσόλα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα και φυσικά το ειδικό ταμπελάκι με το όνομα της έκδοσης και τον αύξοντα αριθμό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα τεχνολογίας bi-xenon, φρένα της Brembo, αμορτισέρ Bilstein με ελατήρια Eibach, επτά αερόσακους, ESP, ABS με EBD, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη στην κεντρική κονσόλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τετρακύλινδρου 2.0 turbo MIVEC κινητήρα, απόδοσης 303 ίππων και 413 ίππων, με την κίνηση να περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Super All Wheel.

Τα χρήματα από τη δημοπρασία θα πάνε στα ιδρύματα Feeding America Riverside San Bernardino και Second Harvest Food Bank of Orange County.

Θυμίζουμε πως, η ειδική έκδοση του Lancer Evolution παράχθηκε σε 1.600 μονάδες, αφορούσε αποκλειστικά τις αγορές της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, με την αρχική τιμή να είχε οριστεί στα 37.995 δολάρια.   

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης