Στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, η VW θα παρουσιάσει μια ειδική έκδοση του Golf GTI, στο πλαίσιο της 40ης επετείου του εμβληματικού μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται Golf GTI Clubsport και τοποθετείται ανάμεσα στο Golf GTI Performance των 230 ίππων και το Golf R των 300 ίππων. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα, αποδίδοντας 265 ίππους. Στιγμιαία όμως, θα ξεπερνά τους 290 ίππους χάρη στη λειτουργία overboost.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 5,9 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα. Το μοτέρ συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο DSG. Η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα με το μηχανικό κιβώτιο και στα 6,7 λτ. με το αυτόματο, ενώ οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται σε 160 και 155 γρ/χλμ, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το GTI Clubsport φέρει νέο αεροδυναμικό bodykit, το οποίο σχεδιάστηκε με βάση την αύξηση των επιδόσεων, προσφέροντας παράλληλα εξαιρετική σταθερότητα στο αυτοκίνητο στις υψηλές ταχύτητες. Περιλαμβάνει καινούργιο εμπρός προφυλακτήρα, πίσω πτέρυγα, διαχύτη και side skirts, μεγαλύτερες απολήξεις της εξάτμισης και σφυρήλατες ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Επίσης, τα πίσω φώτα είναι πιο σκούρα και τα κρύσταλλα φιμέ, ενώ στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί μπάκετ καθίσματα με δέρμα και alcantara, όπως και νέο τριάκτινο με επένδυση alcantara.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης