Με πιο δυναμική εμφάνιση, περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης, πιο πολυτελές εσωτερικό και ένα αποδοτικό κινητήρα, θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2015, το νέο Copen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του μικρού roadster. Αισθητικά, παρότι βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο, έχει πιο αιχμηρή σχεδίαση που αναδεικνύει τις καμπύλες του αμαξώματος, με το μήκος να είναι στα 3.395 χλστ., το πλάτος στα 1.475 χλστ. και το ύψος στα 1.280 χλστ.

Όπως αναφέρει η Daihatsu, το νέο Copen είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο, έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά και είναι πιο άνετο στο δρόμο. Η οροφή είναι ηλεκτρικά ανοιγόμενη και αποτελείται από δύο κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό του προκατόχου του, όντας πιο πολυτελές και σύγχρονο. Διαθέτει δερμάτινα και θερμαινόμενα καθίσματα, keyless entry με κουμπί εκκίνησης κινητήρα, κλιματισμό, θερμαινόμενο παρμπρίζ, διακοσμητικά από carbon, σύστημα πολυμέσων και άλλα.

Τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 660 κ.εκ., απόδοσης 64 ίππων και 92 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο CVT, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν αρχικά από την Ιαπωνία, με την τιμή στην τοπική αγορά να ορίζεται στα 13.000 ευρώ, περίπου. 
    

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης