Ρεκόρ πίστας χωρίς οδηγό!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 11:32
Ρεκόρ πίστας χωρίς οδηγό!

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της Audi, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε μοντέλο παραγωγής, το 2018.

Η γερμανική φίρμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις δοκιμές των συστημάτων, με το RS7 piloted driving concept να σπάει ακόμα ένα ρεκόρ πίστας και μάλιστα χωρίς τη συνδρομή οδηγού. Τον περασμένο Ιούλιο, το πρωτότυπο αυτόνομο sportcar έπιασε τα 240χλμ/ώρα στο Hockenhaim. Πριν λίγες μέρες, βρέθηκε στο Parcmotor της Βαρκελώνης, σημειώνοντας χρόνο 2:07.67 στον γύρο, με μέση ωριαία ταχύτητα 117 χλμ/ώρα.

Φυσικά, το αυτοκίνητο κινούνταν μόνο του και μάλιστα με αξιοθαύμαστη ακρίβεια, παρά τον αγωνιστικό ρυθμό που ακολουθούσε. Το πρωτότυπο RS7 έχει ονομαστεί χαϊδευτικά «Bobby», είναι ελαφρύτερο κατά 400 κιλά και τροφοδοτείται από τον γνωστό V8 4.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 560 ίππων και 700 Nm ροπής.

Εφοδιάζεται με προηγμένο GPS που υπολογίζει με ακρίβεια εκατοστού τη θέση του αυτοκινήτου, καθώς και με αισθητήρες και 3D κάμερες που σκανάρουν και συλλέγουν πληροφορίες για τη διαδρομή. Έτσι, υπολογίζει μόνο του πώς θα κινηθεί, πότε θα επιταχύνει και πότε θα επιβραδύνει, κρατώντας τις ιδανικές γραμμές μέσα στην πίστα.Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015, 11:32