Τα προβλήματα για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν λένε να σταματήσουν έπειτα από τις αποκαλύψεις περί παράνομου λογισμικού στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «New York Times», η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) συνέλαβε ανώτερο στέλεχος του VW Group που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη απάτης εις βάρος της χώρας. Πρόκειται για τον Όλιβερ Σμιντ, ο οποίος διετέλεσε από το 2014 έως το 2015 επικεφαλής του γραφείου της εταιρείας στις ΗΠΑ για τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύλληψη έγινε από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς στη Φλόριντα. Ο Σμιντ αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του δικαστηρίου στο Ντιτρόιτ, σημειώνεται στο δημοσίευμα των «NYT». Η είδηση για τη σύλληψη του στελέχους έρχεται ενώ ο γερμανικός όμιλος πλησιάζει στη διευθέτηση των εις βάρος του ποινικών και αστικών κατηγοριών για την απάτη με τις εκπομπές αερίων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων του. Η μετοχή της εταιρείας αυξανόταν 2% σήμερα στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Η VW, από τη μεριά της, αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη, αναφέροντας πως: «Η εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα εκκρεμή ζητήματα στις ΗΠΑ. Δεν θα ήταν σωστό να σχολιάζουμε τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη ή να συζητάμε προσωπικά θέματα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης