Είναι τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στο κόσμο για το 2013. Πούλησαν τις περισσότερες μονάδες στην παγκόσμια αγορά και έκαναν τις εταιρείες να «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση, γεμίζοντας με χρήματα τα ταμεία τους.

Το Forbes, δημοσίευσε τη λίστα με τα επιβατικά αυτοκίνητα που διέπρεψαν την περασμένη χρονιά. Τα αποτελέσματα κρύβουν εκπλήξεις, καθώς εκτός από ένα SUV και κάποια οικονομικά sedan, όλα τα υπόλοιπα είναι μικρά και μικρομεσαία, αποδεικνύοντας ότι οι απαιτήσεις και τα θέλω των καταναλωτών δεν έχουν αλλάξει μόνο στην Ευρώπη, αλλά σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

No1: Ford Focus

Το Focus είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Ήταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξε με 1,1 εκατομμύριο μονάδες.  

Νο2: Toyota Corolla

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Corolla δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα σκήπτρα αλλά και πάλι ήταν ένα από τα πιο καλοπουλημένα αυτοκίνητα με 1.001.141 μονάδες, όντας το ισχυρό χαρτί της Toyota. 

No3: Volkswagen Jetta

Μπορεί το Jetta στην Ελλάδα να μην έχει αναγνωριστεί όπως του αξίζει, στις υπόλοιπες αγορές όμως είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Το γερμανικό μοντέλο, γνωστό και ως Bora ή Vento έφθασε τις 905.869 πωλήσεις.

Νο4: Hyundai Elantra

Οι Κορεάτες έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου και αυτό αποδεικνύεται από το ιδιαίτερα εμπορικό  Elantra, το οποίο πούλησε παγκοσμίως 866.000 μονάδες.

Νο5: Chevrolet Cruze

Μπορεί η Chevrolet να μην τα πηγαίνει καλά στην Ευρώπη, αλλά στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει ιδιαίτερη απήχηση, με το Cruze να είναι το best seller μοντέλο της. Πέρυσι, έφθασε τις  729.000 πωλήσεις. 

Νο6: Toyota Camry

Το Camry εξακολουθεί να πουλά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και παρότι απουσιάζει από την Ευρώπη, έφθασε συνολικά τις 728.230 μονάδες, μπαίνοντας στο top10 της λίστας.

Νο7: VW Golf

Το γεγονός ότι δεν πωλείται στην Κίνα και στις ΗΠΑ, έφερε το Golf στην 7η θέση της κατάταξης με 720.440 πωλήσεις. Στο τέλος του 2014 όμως θα έχει ανέβει πιο ψηλά, καθώς από φέτος κυκλοφορεί και στην Αμερική.  

Νο8: Ford Fiesta

Είναι το πιο δημοφιλές μικρό αυτοκίνητο στον κόσμο με 705.287 πωλήσεις, κερδίζοντας εκτός από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους οδηγούς.

Νο9: Honda CR-V

Είναι το μοναδικό SUV που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, με 697.955 πωλήσεις το 2013. Η νέα γενιά του CR-V συνεχίζει την παράδοση των προκατόχων του, επικρατώντας κατά κράτος του μεγάλου αντιπάλου (RAV4).

Νο10: VW Polo

Την πρώτη δεκάδα κλείνει το Polo, ένα ακόμα μοντέλο της VW που δεν κυκλοφορεί σε ΗΠΑ και Κίνα. Στην Ευρώπη ειδικά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να φθάνουν 690.000 μονάδες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης