Τελικά χρειαζόμασταν μια έκθεση μοτοσυκλέτας.Το απέδειξε η αθρόα προσέλευση του κόσμου. Από τις 7 έως τις 10 Απριλίου χιλιάδες φίλοι των δύο τροχών επισκέφτηκαν την Έκθεση Μοτοσικλέτας Athens Motoshow 2022 που έγινε στο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου του ΟΣΥ στο Γκάζι. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα νέα μοντέλα που παρουσίασαν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές δικύκλων.

Στο 7o ATHENS MOTOSHOW παρουσιάσθηκαν 25 καινούργια  μοντέλα, ανάμεσα τους και πολλά ηλεκτρικά. 
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα της πολυαναμενόμενης Triumph Tiger 1200 με ένα πολύ ιδιαίτερο unboxing στο περίπτερο της βρετανικής φίρμας. Εντυπωσιακή ήταν και η νέα Yamaha Tenere 700 Word Rade.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρχεται η νέα Fabia. Η Skoda ανακοίνωσε ότι στις 28 Απριλίου θα παρουσιάσει στην Ελλάδα την ολοκαίνουργια Fabia. Πρόκειται για ένα μοντέλο που οι Γερμανοί έχουν επενδύσει πολλά. Στη χώρα μας αρχικά θα κυκλοφορήσει με κινητήρα βενζίνης 1000 κ.εκ TSi . Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η μία θα είναι με manual και η δεύτερη με DSG κιβώτιο ταχυτήτων. Η νέα Fabia δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτή που κυκλοφορεί σήμερα. Κανονικά η παρουσίαση θα γινόταν στις αρχές Ιανουαρίου. Όμως λόγω του προβλήματος με τους ημιαγωγούς αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία η παρουσίαση καθυστέρησε. Από αυτά που είχαν διαρρεύσει γνωρίζουμε ότι η νέα Fabia είναι στημένη πάνω στο νέο πλαίσιο MQB-A0. Θα είναι 11,1 εκατοστά μακρύτερη από το απερχόμενο μοντέλο και 4,8 εκατοστά φαρδύτερο. Το μήκος είναι 4,107 μ., το πλάτος 1,780 μ. και το ύψος 1.460 μ. Πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες ενώ το πορτμπαγκάζ θα φιλοξενεί από 380  λίτρα έως 1.190.

Λίγες ημέρες πριν,στις 19 Απριλίου, η Cupra θα ανακοινώσει τα αγωνιστικά της σχέδια εν όψει του FIA ETCR 2022. Θα συνεργαστεί με την ομάδα EKS.Η EKS είναι αποδεδειγμένα μία επιτυχημένη  αγωνιστική ομάδα που ανήκει στον κυρίαρχο πρωταθλητή του Pure ETCR (και πρώην πρωταθλητή του DTM και FIA World RX) Mattias Ekström, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών με την CUPRA πέρσι. Έχοντας τη βάση της κοντά στην Avesta, 160χλμ. βορειοδυτικά της Στοκχόλμης στη Σουηδία, η EKS έχει πλούσια ιστορία επιτυχίας σε μία μεγάλη ποικιλία κατηγοριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περιλαμβάνει αγώνες ράλι κρος, ράλι και σιρκουί. Πρόσφατα σημείωσε το 1-2 στην κατηγορία T3 του Ράλι Dakar.

Αύριο,12 Απριλίου η Lamborghini, μας ετοιμάζει μια η δύο εκπλήξεις.Κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς θα μας αποκαλύψει.Λέγεαι ότι θα παρουσιάσει την Huracan σε δύο νέες εκδόσεις, Αν οι πληροφορίες είναι σωστές τότε θα δούμε εναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα, με  640 ίππους και 565 Nm ροπής. Διέρρευσε ακόμη για το υλικό που θα προστατεύει τον κινητήρα. Λίγο υπομονη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Hyundai στα Move Electric Awards κέρδισε το βραβείο “e-Business of the Year” .Το επαναστατικό IONIQ 5 γποίο ανακηρύχθηκε «Καλύτερο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο» μεταξύ έξι φιναλίστ. Η Hyundai σχεδιάζει να παρουσιάσει 17 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Έντεκα (11) μοντέλα Hyundai και έξι (6) μοντέλα της πολυτελούς μάρκας Genesis. Επιδιώκει μάλιστα να επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της οχημάτων.Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Hyundai θα περιλαμβάνουν τρία (3) sedan, έξι (6) SUV, ένα (1) ελαφρύ επαγγελματικό όχημα καθώς και ένα (1) μοντέλο νέου τύπου. Η Κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία  στοχεύει να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά τις πωλήσεις του IONIQ 6 και στη συνέχεια το 2024 θα ακολουθήσει το IONIQ 7. 

Η Nissan ανακοίνωσε ότι το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα crossover Nissan Ariya κέρδισε το Βραβείο Red Dot Design, στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων. Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Nissan κερδίζει το βραβείο.Το Ariya αναγνωρίστηκε για την εξαιρετική του καινοτομία ως EV και για την υψηλής ποιότητας σχεδίασή του που βασίζεται  στη μοναδική ιδέα της Nissan για τον «Διαχρονικό Ιαπωνικό Φουτουρισμό».Το Βραβείο Red Dot Design, ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 1955, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τιμητικές διακρίσεις σχεδιασμού στον κόσμο και διοργανώνεται από το Design Zentrum Nordrhein-Westfalen .Η επιτροπή επιλέγει τους νικητές με βάση σχεδιαστικά κριτήρια, όπως η αισθητική, η λειτουργικότητα, η ποιότητα, η εργονομία, η αντοχή και η καινοτομία. Για την κατηγορία σχεδιασμού προϊόντων, υποβλήθηκαν περίπου 7.900 συμμετοχές από περίπου 60 χώρες.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2022, η Daimler AG έγινε Mercedes-Benz Group AG. Κατά συνέπεια αλλάζουν  όλα τα email των εργαζόμενων και καταλήγουν σε @mercedes-benz.com ενώ παλιότερα κατέληγαν σε @daimler.com


Η Yokohama Rubber Co., Ltd., ανακοίνωσε ότι  έχει συνάψει συμφωνία αγοράς μετοχών με τη σουηδική Trelleborg AB για την εξαγορά όλων των υφιστάμενων μετοχών της Trelleborg Wheel Systems Holding AB (εφεξής, TWS), μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ελαστικών εκτός δρόμου (OHT), γεωργικών και βιομηχανικών μηχανημάτων. Η εταιρική αξία της TWS είναι 2.040 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 265,2 δισεκατομμύρια ¥, σε 130 ¥/1 ευρώ και η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει επίσης κέρδος που συνδέεται με την απόδοση*1). Η Yokohama Rubber εκτιμά ότι το πολλαπλάσιο EBITDA της αποκτηθείσας επιχείρησης θα είναι περίπου 9x*2. Η εξαγορά έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών που απαιτούνται από τη νομοθεσία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και άλλων χωρών περί ανταγωνισμού. 

Οι εγκαταστάσεις της Ford Otosan γιορτάζουν ένα ορόσημο καθώς το E-Transit φτάνει σε πλήρη παραγωγή. Οι παραγγελίες των πελατών ξεπερνούν ήδη τις  5.000 μονάδες. Μέχρι το 2024, το E-Transit θα πλαισιωθεί από τέσσερα επιπλέον, νέα και πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας Transit καθώς η Ford οδεύει προς το στόχο της για μηδενικές εκπομπές ρύπων για όλα τα οχήματά της που πωλούνται στην Ευρώπη και την ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το αποτύπωμα των Ευρωπαϊκών της εγκαταστάσεων, υπηρεσιών logistics και προμηθευτών μέχρι το 2035.  

Με την  5μελή ομάδα οδηγών συναντήθηκε το Δ.Σ του Σ.Ο.Α.Α. Μετά τη συνάντηση των αγωνιζομένων σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. ασχολήθηκαν με τα «καυτά» θέματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τον Ελληνικό Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο Σ.Ο.Α.Α. είναι σε εγρήγορση σχετικά με ζητήματα όπως η ασφάλεια, η προβολή και η ποιότητα των αγώνων. Ο Σύνδεσμος των οδηγών στήριξε,στηρίζει και θα στηρίζει τους οδηγούς και συνοδηγούς και πάντα θα ακούει και τη φωνή των αφανών πρωταγωνιστών, που είναι οι μηχανικοί των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης