Τα προηγμένα φώτα LED της Mazda

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 16:07
Τα προηγμένα φώτα LED της Mazda

Τη νέα γενιά του συστήματος Adaptive LED Headlights (ALH), που θα ενσωματωθεί στο πακέτο ενεργητικής ασφάλειας «i-ACTIVSENSE» όλων των μοντέλων της γκάμας, παρουσίασε η Mazda.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων εφαρμόζεται πρώτη φορά από ιαπωνική μάρκα, προσφέροντας άριστο φωτισμό και ορατότητα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σύστημα ALH χωρίζει τους λαμπτήρες LED σε τέσσερις ομάδες και λειτουργεί τόσο στη μικρή σκάλα όσο και στη μεγάλη.

Μέσω μιας κάμερας εντοπίζει τα αυτοκίνητα που προπορεύονται ή κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, αλλά αντί να σβήσει τη μεγάλη σκάλα ώστε να μην «τυφλώσει» τους οδηγούς, απενεργοποιεί την ομάδα των LED που φωτίζουν στο συγκεκριμένο σημείο. Έτσι, η μεγάλη σκάλα παραμένει αναμμένη χωρίς να ενοχλεί, βελτιώνοντας παράλληλα την ορατότητα.

Στη μικρή σκάλα, το σύστημα ALH διευρύνει αυτόματα την ομάδα LED στο πλάι των φωτιστικών σωμάτων, καλύπτοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου. Επίσης, στη λειτουργία  «Highway mode» ή «αυτοκινητόδρομου», προσαρμόζει τους προβολείς να φωτίζουν ψηλότερα και ο οδηγός να βλέπει πιο γρήγορα τις πινακίδες ή πιθανά εμπόδια.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014, 16:07