Την πιο προηγμένη τεχνολογικά και ισχυρή έκδοση του Q7 TDI, με εκπληκτικές επιδόσεις και πλουσιότατο εξοπλισμό, παρουσίασε η Audi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο SQ7 TDI τοποθετείται στην κορυφή των SUV και είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που φέρει ηλεκτρικό κομπρέσορα (EPC). Σε συνδυασμό με τον V8 4.0 λίτρων πετρελαιοκινητήρα αποδίδει 435 ίππους και 900 Nm ροπής από τις 1.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η χρήση του EPC είναι ουσιαστική, καθώς εξαλείφει το φαινόμενο της υστέρησης και εξασφαλίζει άμεση απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού στις χαμηλές στροφές. Παρά τις υψηλές επιδόσεις και τον μεγάλο κυβισμό του μηχανικού συνόλου, η Audi ανακοινώνει μέση κατανάλωση καυσίμου στα 7,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 194 γρ./χλμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό είναι κομψό και συνάμα σπορτίφ, με τη μεγάλη ψηφιακή οθόνη των οργάνων και το τιμόνι τύπου flat bottom να ξεχωρίζουν. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει η οθόνη του συστήματος πολυμέσων, με το δέρμα, το ύφασμα και το αλουμίνιο να καλύπτουν τις επιφάνειες.

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες 20 ιντσών, αερανάρτηση, σπορ προφυλακτήρες, διαχύτη, τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, ηλεκτρικά και θερμαινόμενα καθίσματα, alcantara, τετραζωνικό κλιματισμό, οθόνες τύπου tablet για τους πίσω επιβάτες και πολλά ακόμα. Οι πωλήσεις του SQ7 TDI θα ξεκινήσουν την άνοιξη, με την τιμή να ορίζεται στη Γερμανία στα 89.900 ευρώ.

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Q7


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης