Ριζική αλλαγή σε ότι αφορά τη σχεδιαστική φιλοσοφία αναμένουμε από την Mercedes τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας κατά μέρος τη συντηρητική προσέγγιση του παρελθόντος. Το πρωτότυπο Style Coupe είναι το αυτοκίνητο  που δείχνει το δρόμο για τις επόμενες γενιές μοντέλων της γερμανικής φίρμας.

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί μια πιο επιθετική προσέγγιση, αναδεικνύοντας τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά του. Το εσωτερικό, παρότι πρωτότυπο, δείχνει ότι δεν διαφέρει πολύ από αυτό που θα δούμε και στο αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο αναμένεται πιθανότατα το 2013. Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Ουγγαρίας, πάνω στην ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις καινούριες Α και Β-Class.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τετράθυρο coupe 2+2 θέσεων, φέρει γυάλινη οροφή και έχει μήκος 4,63 μέτρα, με το ύψος του να είναι μόλις 1,39μ. Το πρωτότυπο τροφοδοτείται από ένα δίλιτρο turbo κινητήρα, απόδοσης 211 ίππων που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT. Η έκδοση παραγωγής θα φέρει πιθανότατα και τον 1,6 λτ., αλλά και τον diesel 1,8 λτ. με τους 109 και 136 ίππους.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ το πρωτότυπο Coupe της Mercedes

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης